Humanitas Uitdemin.nl verdubbelt openingstijden.

Jongeren met  vragen over geld of dreigende problemen kunnen  chatten op de website www.uitdemin.nl. Een jaar geleden opende Humanitas deze website speciaal voor jongeren tussen de 14 en de 25 jaar. Per 6 juni worden de  openingstijden uitgebreid. De nieuwe openingstijden zijn maandag t/m donderdag van 19:00 tot 22:00

We zijn anoniem en laagdrempelig”, vertelt Alex Timmer, projectcoördinator uitdemin.nl. “Iedere jongere kan bij ons terecht met vragen over geld. We richten ons vooral op de groep die nog geen grote problemen hebben. Mochten ze wel grote schulden hebben zijn ze natuurlijk ook welkom”

Ervaringen
Twee derde van de Nederlandse jongeren vindt het moeilijk om met geld om te gaan. Bij (dreigende) problemen is de drempel er over te praten hoog. Een groot deel vertelt het liever niet aan ouders of vrienden. Bijna alle jongeren hebben toegang tot internet en chatten is heel vertrouwd.

Humanitas heeft om deze redenen de website www.uitdemin.nl opgezet. In juli 2011 ging de website in de lucht en er zijn ondertussen zo’n 65 gesprekken geweest. Timmer vertelt: “We hebben binnen Humanitas al een ruime ervaring met chatten. Ons eerste project Het Luisterend oog (www.hetluisterendoog.nl) had het eerste jaar 75 gesprekken en nu 7 jaar later 6500 per jaar. De potentie voor uitdemin.nl is dan ook enorm”

Timmer geeft wel aan dat het nog best lastig is om de mogelijkheid tot chatten over geld onder de aandacht te brengen. “We hebben een hyvescampagne gehad en we proberen zo veel mogelijk samenwerkingsverbanden aan te gaan met organisaties als Stichting Weet wat je besteedt en Stichting Lef. Alle beetjes gratis publiciteit zijn welkom. Humanitas is tenslotte een goed doel.”

Meehelpen of meer weten over uitdemin.nl ? Neem contact op met Alex Timmer: a.timmer@humanitas.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*