Milin richt haar visie op duurzaamheid

, , , , , , ,

Milin staat voor: Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

“Duurzaam denken gaat verder dan het product!” Nieuwegein: Milin richt haar visie op duurzaamheid

Milin uit Nieuwegein heeft duurzaamheid verheven tot haar bedrijfsfilosofie. Van de producten, de logistiek, het transport, alles op kantoor tot zelfs het intern afvalscheiden. Ook het totale wagenpark is voorzien van het groene ECO-label.

‘Groen’ is de centrale kleur binnen de Milin organisatie. Het productenassortiment bestaat uit milieuvriendelijke, duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Veelal kunststof, dat geen nabewerking met coating nodig heeft. Geen onderhoud met bijtende of milieuonvriendelijke stoffen tijdens de exploitatiefase. Een simpel sopje volstaat om jarenlang een prachtige gevel, dakkapel, serre etc. te hebben. Zelfs het afval dat overblijft tijdens de productie wordt 100% hergebruikt. Terwijl de materialen na hun maximale levensduur eveneens 100% worden hergebruikt, met als voordeel dat geen afval in het milieu terecht komt en tevens geen aanslag hoeft te doen op de natuurlijke bronnen of grondstoffen”, aldus Bob Miltenburg. Voor het onderhoud worden geen voor het milieu nadelige stoffen gebruikt. Nooit schilderen, geen gebruik van coatings. De vicieuze cirkel van recycling blijft zich herhalen, zonder dat de producten inboeten aan kwaliteit en functionaliteit.”

Productie

De Milin materialen worden gemaakt in moderne hedendaagse fabrieken op milieuvriendelijke wijze. Tijdens het productieproces is alle aandacht gericht op: schoon en veilig produceren. Als voorbeeld noemt Bob Miltenburg het water waarmee de profielen na fabricage mee worden gekoeld. “Dit water wordt telkens opnieuw hergebruikt. Er wordt geel lood en/of tin verwerkt in onze kunststoffen. Alles wordt geproduceerd met calcium organic stabilisatoren.”

Verpakkingsmaterialen

“Wij denken zelfs na over de verpakking en zorgen dat alles zo wordt aangeleverd dat er aan niets in de natuur of in het milieu verdwijnt. De verpakkingen zijn gemaakt van recyclebare materialen. Milin beschikt zelfs over een eigen pers waarmee restverpakkingen en dergelijke tot balen worden geperst om vervolgens te worden vervoerd naar recycling bedrijf waar het wordt gerecycled en bestemd voor hergebruik. Zo wordt voorkomen dat er restafval in de natuur komt”, aldus Miltenburg.

Milieuvriendelijk transport.

Je kunt het milieu wel grotendeels ontlasten. Helemaal geen gebruik er van maken is niet mogelijk. Want transport moet er zijn. Maar Milin beschikt wel over een modern en eigentijds wagenpark met auto’s die zijn voorzien van het A-label. Dat geldt ook voor de directieauto’s. vanaf 1 juli wordt volledig overgegaan op het rijden in auto’s voorzien van het A-label. Ook het transport van de materialen gebeurt volledig milieuvriendelijk met een ruilsysteem dat bestaat uit 6 meter lange stalen containers. Alle materiaalpallets zijn vervoerd, worden retour gehaald.

Bewust leven

Duurzaam en verantwoord ondernemen begint met bewust leven, bewust produceren. Voor ons is dit geen handelsmerk of marketinginstrument. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om te zorgen dat ook volgende generaties een toekomst hebben. Het is een misverstand te denken dat milieuvriendelijke en duurzame materialen duurder zijn. Wij bewijzen het tegendeel, maar als straks de duurzaamheids gedachten echt wortel krijgt, dan zijn wij er al lang mee bezig`, besluit Bob Miltenburg.

Meer weten of Milin duurzame afbouwmaterialen zie: www.milin.nl http://blog.milin.nl en http://shop.milin.nl

Milin richt haar visie op duurzaamheid

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*