Tradedoubler biedt inzicht in ´Making Money on the Move´

, , , , , , , , ,

Europees onderzoek laat zien hoe m-commerce de traditionele lineaire aanschafpatronen verstoort

De verkoop van smartphones en tabletcomputers explodeert, en consumenten gebruiken die mobiele apparaten in toenemende mate als de winkelhulp die hen helpt goederen en diensten te zoeken én aan te schaffen – via diezelfde mobiel, of in een gewone winkelstraat. Dit levert uiterst gevarieerde aanschafpatronen op, blijkt uit een diepte-onderzoek van het toonaangevende performance-marketingbureau Tradedoubler (www.tradedoubler.com). Retailers die er niet op voorbereid zijn, zullen daardoor in de problemen komen.

Het onderzoek is in opdracht van Tradedoubler uitgevoerd door Forrester Consulting, onder meer dan 2000 smartphone-gebruikers in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. De resultaten laten zien dat de traditionele aanschafbeslissing binnen de winkel gedateerd raakt nu er mobiele toegang is tot productinformatie, winkelgegevens, locatie-afhankelijke aanbiedingen, aanbiedingsbonnen, vergelijkingssites, barcode-lezers, productreviews en aankoopgegevens.

Het onderzoek leert dat 71 procent van de ondervraagden zich via de mobiel informeert over mogelijke aankopen en dat meer dan de helft (51 procent) behalve downloads ook andere aankopen doet met zijn apparaat.

Onderzoek onder tablet-gebruikers laat zien wat een potentie dat platform biedt. 40 Procent informeert zich over mogelijke aankopen, 33 procent rondt de daadwerkelijke aankoop ook op de tablet af. Deze categorie behoort ook tot de grootste mobiele besteders, met een gemiddelde grootste aankoop van €230 tegen €140 op de mobiel.

Making Money on the Move

De draagbaarheid van mobiele apparaten stimuleert het altijd en overal informeren en aankopen. Retailers kunnen nooit meer op hun lauweren rusten, zelf niet met de klant op de winkelvloer, want van de smartphone-gebruikers vergelijkt 42 procent de prijzen en wisselt 13 procent van winkel, na het ontdekken van een aantrekkelijker aanbieding. Plaatsafhankelijke aanbiedingen en bonnen verzekeren de aandacht van een op de vijf mogelijke kopers. Over het geheel wordt een kwart van de mobiele aanschaftrajecten ook afgesloten met een aankoop via de telefoon.

Mobiel-optimale websites: eenvoud en relevantie zijn essentieel

Het onderzoek toont aan dat het gebrek aan een voor de mobiel geoptimaliseerde website (en die is duidelijk, toegesneden, en snel-en-makkelijk te doorlopen) ruim een derde van de consumenten hoofdpijn bezorgt.

Cultuur telt

Vooral het Verenigd Koninkrijk telt met 50 procent veel teleurgestelde shoppers, toont het onderzoek aan, tegen een gemiddelde van 33 procent over de vier onderzochte Europese landen. Veel Fransen (38 procent) vinden dat mobiel winkelen hen veel tijd bespaart. 44 Procent van de Duitsers vinden mobiel winkelen weinig anders dan via de computer en Zweden trekken hun mobiel het vaakst in een winkel. Deze nationale verschillen hebben verregaande gevolgen voor adverteerders die uit zijn op internationaal geoptimaliseerde aanbiedingen en affiliate-programma´s.

Grootste obstakels: privacy en veiligheid

Voor Europa massaal overgaat op m-commerce, moeten flinke obstakels worden weggenomen, met name de bezorgdheid onder consumenten over de privacy en betalingsveiligheid. De helft van de onderzochten zit in over de betalings-veiligheid, maar 42 procent is er wel in geïnteresseerd zijn smartphone te gebruiken als portemonnee, als dat zou kunnen.

Tradedoubler heeft de studie laten uitvoeren voor het betere begrip van zijn affiliate marketing-klanten, en om die de mogelijkheden van mobile commerce voor zijn karretje te laten spannen.

”Dit onderzoek is een waarschuwing voor alle bedrijven die denken dat een m‑commerce-strategie een leuke extra is, in plaats van bedrijfskritisch”, zegt Urban Gillström, directeur van Tradedoubler. ”Consumenten verwachten in toenemende mate een naadloze, multi-touch-, multi-channelervaring via hun mobiel, online en in de winkel zelf. De toekomst is aan wie dat biedt, maar het is lastig om te weten waar je moet beginnen. Deze studie maakt onderdeel uit van onze strategie om een toonaangevend affiliate marketing en analyse-platform te bieden, maar ook om branchegenoten hun eerste schreden in de m‑commerce te laten zetten.”

Elaine Safier, commercieel directeur van Tradedoubler zegt: ”Het onderzoek toont aan hoe belangrijk het voor retailers is om hun publiek te begrijpen voor de bepaling van hun mobiele strategie: welke apparaten worden waar gebruikt, wat zijn de interesses en verlangens? Dit helpt hen kwesties ten aanzien van gebruikservaring, privacy en beveiliging het hoofd te bieden, en het fundament te bouwen voor de volgende generatie producten en diensten die contextueel relevant, locatie-afhankelijk en intelligent gepersonaliseerd zijn.”

De bevindingen van de Tradedoubler Mobile Commerce Study 2012, uitgevoerd door Forrester Consulting, worden vandaag gepresenteerd op de A4uexpo in Barcelona.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*