Cholesterol, Lecithine, Diabetes, Cholesterol waarden

Cholesterol is een onderwerp wat steeds vaker is het nieuws komt. Hoog tijd om er weer wat extra aandacht aan te geven. In deze update zullen de onderwerpen lecithine, diabetes en cholesterol waarden in het middelpunt staan!

Lecithine

Lecithine is een vet die van nature in elke cel van ons lichaam voorkomt. Zijn vetten niet slecht? Nee, niet alle vetten zijn slecht. Sterker nog, ons lichaam heeft lecithine nodig om goed te functioneren. Dit “goedje” halen we dus voornamelijk uit voeding. Veel voedingspatronen van tegenwoordig zorgen voor en kleine inname van lecithine. Logisch dat dit problemen oplevert op lange termijn.

Maar wat heeft dit met cholesterol te maken?

Diabetes

Deze 2 onderwerpen hebben meer met elkaar te maken dan je zal denken. Bij steeds meer diabeten wordt er te hoge cholesterol waarden gemeten. De afgelopen 10 jaar is dit fors gestegen en wanneer dit zal aanhouden kunnen er zeker problemen ontstaan.

Door grootste hoeveelheden suikers binnen te krijgen is de kans op diabetes groter en zal dit indirect de producten van het slechte (ldl) cholesterol bevorderen! Tijd dus dat je de inname suikers onder controle krijgt!

Cholesterol waarden

Weten we eigenlijk wel wat onze cholesterol waarden zijn? De meeste mensen lopen rond met veel te hoge waarden zonder dat ze het in de gaten hebben. Daarnaast zijn er mensen die denken dat ze een veel te hoge cholesterol waarden hebben zonder dat ze dit hebben gemeten.

Voordat je een soort van “actie plan” kunt maken zal je eerst moeten weten wat je waarden zijn toch? Lees in het complete artikel hoe jij je waarden kunt meten en wat dit precies betekend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*