igus ® heeft 120 nieuwe hoogstaande producten ontwikkelt

, ,

igus ® heeft een keur aan lagermaterialen ontwikkeld, geschikt voor ontelbare toepassingen, die onder de naam iglidur ® op de markt worden gebracht.
De meeste glijlagers zijn gebaseerd op een vezelversterkt-thermoplastisch kunststof dat voorzien is van vaste smeerstoffen.

Het igus ® programma van igubal ® bestaat onder andere uit stangkoppen, gaffels, flenslagers en sferische clipslagers. De producten van igubal ® zijn geschikt voor roterende, lineaire en scharnierende bewegingen en zijn zelfinstellend.
Met de lineairgeleidingen van drylin ® , waarvan de basis altijd kunststof is, kunt u door een veelvoud van variaties onbeperkt construeren. Alle geleidingen kunnen gebruikt worden in vuile en vochtige omstandigheden. Ze zijn licht in gewicht en snelheden tot 10 m/sec zijn mogelijk. Jaarlijks worden nieuwe kwaliteiten ontwikkeld ter vervanging van metalen varianten.

Elcee heeft een indrukwekkende voorraad van de diverse kwaliteiten in huis en kan binnen 24 uur leveren. Al meer dan 50 jaar is de business unit ‘Lagertechniek’ dé specialist op het gebied van glijlagers en vindt u bij ons het grootste assortiment glijlagers van de Benelux en Duitsland. Wij ontwikkelen glijlagers, glijstrippen en sferische lagers voor alle markten, zoals industrie, on- en offshore, railway, scheepvaart, etc. Onze kracht is samen met de klant de beste oplossing voor de toepassing te zoeken en deze ontwerpen en tekenen.

Onze leverancier igus ® heeft 120 nieuwe hoogstaande producten ontwikkelt en daarom willen wij deze informatie graag met u delen.

Productnieuws igus®:

‘Spindelmoeren (sferisch)’
Deze zelfinstellende trapeziummoer, is een combinatie van een trapeziummoer en een zelfinstellend lager. De schroefdraad is direct geïntegreerd in de kogel van het zelfinstellende lager.
Hierdoor ontstaat een zelfinstellende trapeziummoer waardoor minder spanning in de constructie zal optreden.

Voordelen: vermindering van radiale belasting, compensatie van toleranties en oneindige hoekinstelling.

Aluminium Trapezium Spindels
Deze spindels hebben niet alleen een goede wrijvingscoëfficiënt, maar ook een betere warmteafvoer, waardoor de efficiëntie verhoogd wordt. Hierdoor zijn hogere snelheden te realiseren met trapezium aangedreven systemen.

Voordelen: lichtgewicht en niet-magnetisch, hoog rendement in combinatie met iglidur® materialen, hoge thermische geleidbaarheid en corrosievrij.

Deze en andere producten van igus ® kunt u vinden bij Elcee Holland B.V. Ook zijn wij te vinden tijdens de beurzen Industrial Automation & Drives 2012 en Technische Industriële Vakbeurs 2012.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*