Diabetes, sport, GM Index en magnesium

Mensen die diabetes hebben kunnen zelfstandig de klachten verminderen. Alleen aanvullende medicatie gebruiken zal de klachten niet doen verminderen. Sporten is een erg belangrijk onderdeel van een diabeet. Vaak denkt men dat het sporten erg lastig is vanwege die bloedsuikerspiegel. Toch is het belangrijk om dagelijks voldoende beweging te krijgen. Voldoende magnesium binnenkrijgen is ook erg belangrijk. Dit in combinatie met het volgen van een glycemisch index dieet zal de klachten aanzienlijk kunnen verminderen.

Voor meer artikel neem dan een kijkje op de diabetes blog van optimalegezondheid.com. Wil je meer informatie over de onderstaande 3 onderwerpen, klik dan op de link hieronder!

Glycemische index en diabetes

De glycemische index is erg belangrijk wanneer je diabetes hebt. Dit is om grote pieken en dalen te voorkomen in je bloedsuikerspiegel. Echter, er kan een groot verschil zijn in soorten voedingsmiddelen en de versheid daarvan met betrekking tot de GI!

Ik heb diabetes, hoe vaak moet ik sporten?

Mensen met diabetes type 2 moeten elke dag 30 minuten bewegen. Hierdoor kan het lichaam beter met insuline omgaan, helemaal wanneer dit in een omgeving gebeurt waar de lucht ijl is. Voor meer info lees het hele artikel

Magnesium tekort en diabetes

Diabetes kan het gevolg zijn van een magnesium tekort. Dit tekort komt vrij veel voor en verstoord de werking van insuline waardoor de bloedsuikerspiegels te ver kunnen stijgen. Voldoende magnesium uit je dieet of als supplement is noodzakelijk voor iedereen en helemaal wanneer je diabetes hebt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*