Fibromyalgie diagnose, voeding en gluten vrij dieet

Ook deze week een kleine update op de fibromyalgie  blog van optimalegezondheid.com. Deze week worden er 2 onderwerpen behandeld waarmee de klachten kunnen worden verminderd, voeding is hierbij een erg belangrijk onderwerp.

Tevens zal er een artikel te lezen zijn over het feit waarom het zo moeilijk is om een goede diagnose te stellen wannneer je fibromyalgie hebt.

Fibromyalgie diagnose

Fibromyalgie is alles behalve eenvoudig om vast te stellen en het gevolg is dat mensen van arts naar arts gaan voordat de correcte diagnose is gemaakt. Dit komt omdat veel van de symptomen van fibromyalgie overeenkomen met andere reumatische klachten zoals pijn klachten en oververmoeidheid.

Fibromyalgie voeding

Fibromyalgie voeding. Er zijn geen magische kruiden die je van al je fibromyalgie klachten afhelpt. Maar er is wel iets wat aardig in de buurt komt. Veel mensen weten dit niet, maar voeding heeft een hele grote invloed op je gesteldheid en de klachten van fibromyalgie.

Glutenvrij dieet

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen met fibromyalgie beduidend vaak last hebben van een gluten en glucose intolerantie. Het kan zijn dat hierdoor de problemen met de maag en darmen veroorzaakt worden of verergeren. Door een gluten vrij dieet kun je deze problemen aanpakken.

Voor meer informatie over het onderwerp fibromyalgie en de complete artikelen, klik dan op de link om deze in z’n geheel te lezen op de blog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*