Clip- en hoogbelastbaar

, , , ,

Snel te monteren, voorgespannen polymeer-scharnierlagers voor platen

De zelfinstellende, onderhoudsvrije kunststof-lagerelementen van de ‘igubal’-familie kunnen heel eenvoudig worden gemonteerd, compenseren hoekafwijkingen en kunnen in tal van toepassingen metalen lagers 1:1 vervangen. Over deze voordelen beschikken ook de nieuwe ‘igubal’-clip-scharnierlagers n HD (heavy duty)-versie. Buitengewoon compact en geschikt voor de montage in platen van 4 tot 8 mm dikte, kunnen de lichte lagers bijzonder grote krachten opnemen, al naar gelang de diameter tot 12,5 kN radiaal resp. 350 N axiaal. De speling in beide bewegingsrichtingen wordt gecompenseerd door de voorspanning van de kraag en de grendelnokken.

Voor kleine inbouwruimten en ruwe omstandigheden
De lagers zijn van massief kunststof en dus niet alleen uiterst licht, maar vooral corrosievrij, bestand tegen chemicaliën en ongevoelig voor vuil en stof. De nieuwe serie werd ontwikkeld voor machines en installatiesystemen waarbij weinig plaats voor het lager zelf en de montage ter beschikking staat. Ook voor alle situaties waarin het lagerpunt slechts vanaf één zijde toegankelijk is, zoals bijv. bij een gesloten machinebehuizing of de gevelbouw, zijn de voordelige en met één handgreep vast te klikken scharnierlagers de optimale oplossing. Het feit dat geen extra axiale zekering vereist is, vereenvoudigt de installatie. ‘igubal’-clip-scharnierlagers HD kunnen overal worden toegepast – of het nu gaat om roterende, lineaire of zwenkende bewegingen. Regelmatig onderhoud en de daarmee verbonden stilstandtijden kunnen zo worden vermeden en het geringe gewicht zorgt bovendien voor een aanzienlijke energiezuinige werking. De berekenbare levensduur en de meest uiteenlopende kalotmaterialen bieden constructeurs al bij het ontwerp van hun toepassing ongekende flexibiliteit en veiligheid. De nieuwe scharnierlagers zijn uit voorraad verkrijgbaar voor asdiameters van 10 en 20 mm en zijn in voorbereiding voor de diameters 8 en 12 mm.

Elcee Holland B.V. heeft een indrukwekkende voorraad van de diverse kwaliteiten in huis en kan binnen 24 uur leveren. Ook staat zij op de beurs Industrial Automation & Drives 2012 te Jaarbeurs Utrecht. Ook dit jaar kunt u weer de nieuwste productontwikkelingen van igus® op onze stand vinden. U kunt ons vinden op stand B.059, in hal 2.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*