Cloud Nine bestormt de Nederlandse kappersbranche

Innovatieve stylingproducten maken ongekende kapsels mogelijk

Scherpenzeel, 27 september 2012 – Cloud Nine is een Britse producent van professionele hairstylingproducten die het in het thuisland zeer goed doet en ook elders in de wereld grote successen boekt. Met de introductie van Cloud Nine Benelux zijn de innovatieve systemen nu ook in Nederland verkrijgbaar.

“In Groot-Brittannië heeft Cloud Nine met zijn vooruitstrevende hairstylingtools voor een ware revolutie in de kapperswereld gezorgd en wij denken dat dit hier ook gaat gebeuren,” zegt Evelien de Vries, mede-eigenaar van Cloud Nine Benelux. “De innovatieve technologie maakt onze producten praktisch, snel en veelzijdig. En, nog belangrijker: de meest fantastische kapsels kunnen ermee worden gecreëerd.”

The Iron, The Wand & The O
Innovatie is de grote kracht van het bedrijf. The Standard Iron van Cloud Nine onderscheidt zich bijvoorbeeld van andere stijltangen door de ‘one touch’ temperatuurregeling en het geheime, gepatenteerde element van de keramische platen dat voor meer glans zorgt. Ook de conische krultang van Cloud Nine, The Wand, is op meerdere temperaturen in te stellen en is veelzijdiger dan andere krultangen door het taps toelopende design.

De hairstylingrevolutie begon in 2009 in het Verenigd Koninkrijk met The Standard Iron van Cloud Nine, maar krijgt nu een nieuwe impuls met The O, winnaar van de UK Innovation Award 2011. Met The O heeft Cloud Nine niets minder gedaan dan het rollersysteem opnieuw uitvinden. Dankzij state-of-the-art hitte-inductietechnologie worden de rollers van binnenuit verwarmd, waardoor ze heet zijn in het haar en niet in de hand. The O van Cloud Nine heeft bovendien niet meer dan vier seconden nodig om op bedrijfstemperatuur te komen en is daarmee sneller dan ieder ander rollersysteem.

“Big hair is terug op de catwalk,” zegt Robert Powls, de man achter The O van Cloud Nine. “Het is onmogelijk om dit volume te krijgen zonder verwarmde rollers, die de naam hebben ingewikkeld te zijn. Cloud Nine heeft de technologie in huis om een systeem te maken dat niet ingewikkeld is maar razendsnel volume, body en beweging creëert: The O.”

Steve Carr, senior stylist bij Jo Hansford in Londen, beaamt dit: “Mijn meest veeleisende cliënten stonden versteld van het gemak en de eenvoud van The O van Cloud Nine, en ik ook: ik gebruik al mijn hele carrière rollers, maar zoiets had ik nog nooit gezien.”

Topsalons
“De topsalons van Groot-Brittannië zweren bij Cloud Nine en onze innovatie verspreidt zich als een olievlek over de rest van de wereld,” aldus Nicki Milner, mede-eigenaar van Cloud Nine Benelux. “Nu is Nederland aan de beurt en in de komende twee jaar gaan we Cloud Nine ook in België en Luxemburg definitief op de kaart zetten, want onze hairstylingproducten horen thuis in de handen van de beste kappers en stylisten van de Benelux.”

Over Cloud Nine
In 2009 heeft Cloud Nine in het Verenigd Koninkrijk een hairstylingrevolutie ontketend met de lancering van The Standard Iron, de ‘one touch’ temperatuurgeregelde stijltang. Daarna heeft Cloud Nine met The O de traditionele haarroller opnieuw uitgevonden en de kapperswereld stormenderhand veroverd. Cloud Nine blijft zich toeleggen op innovatie om de allerbeste professionele hairstylingproducten op de markt te brengen.
Het afgelopen jaar heeft Cloud Nine een plaats verworven bij de beste Britse kapsalons. Het bedrijf is ook succesvol in Zuid-Afrika, Rusland, Spanje, Frankrijk, Italië, Dubai, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Nieuw-Zeeland en Australië.

Contactpersoon voor de media:
MCS, Marguérite van der Heijden
Tel. 023 – 562 82 08
E-mail marguerite@mcspr.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*