Het stookseizoen komt er weer aan

, ,

De zomer is weer voorbij, de kou begint langzaam ons kikkerlandje in te trekken en de pepernoten zijn weer volop aanwezig in de verschillende supermarkten. Kortom: het stookseizoen komt er weer aan!

Om goed voorbereid de winter in te gaan en te zorgen dat eventuele storingen vroegtijdig en op een gewenst moment verholpen kunnen worden, wordt het aangeraden om al voor het stookseizoen de cv-installatie een keer te laten proefstoken en te laten nakijken door een monteur. Door tijdig te testen, voorkomt u in de winterperiode de door drukte ontstane langere wachttijden en is het gemakkelijker een geschikte afspraak te maken met een cv-monteur in uw regio.

Naast de zaken die vrij eenvoudig zelf te doen zijn, zoals het ontluchten van de radiatoren en het bijvullen van water in de cv-ketel, is het goed om alle onderdelen regelmatig te checken en eventuele kapotte of versleten onderdelen te laten vervangen, zodat storingen worden voorkomen en dat u straks niet in de kou komt te staan.

Uw oude cv-ketel vervangen voor een nieuwe HR ketel

Heeft u in uw woning nog oude cv-ketel die ouder is dan 12 jaar, dan is het misschien verstandig om voor een nieuwe HR ketel te gaan. Deze lijkt misschien prijzig in aanschaf maar geeft uiteindelijk een hoger rendement dan uw oude ketel. Dit hoge rendement wordt gerealiseerd door condensatie van de waterdamp in de rookgassen. Gecondenseerde waterdamp levert veel warmte op, waardoor de vertrekken in uw woning sneller worden verwarmd. Een HR ketel zet minimaal 100 procent van de opgewekte energie om in nuttige warmte. Dit scheelt u energiekosten en is bovendien goed voor het milieu.

Laat u adviseren over de mogelijkheden bij een professionele vakman als u overweegt een nieuwe ketel aan te schaffen, zodat u straks met een gerust hart in uw warme en comfortabele woning kunt zitten in de nog komende winterdagen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*