In België vakantie houden

In België vakantie houden is een leuke gelegenheid om te genieten bij onze zuiderburen. Als men wellicht eerder ervaringen heeft met vakantieparken Limburg kan men de ervaring ook meenemen, aangezien België daar heel dichtbij komt. Toch zijn er verschillen tussen Nederland en België waarvan men zich moet vergewissen voordat men op vakantie gaat of een bezoek brengt aan vakantieparken België.

Over het algemeen kan men aannemen dat in het noorden van België men goed overweg kan met Nederlands. In het zuiden zou men meer met Frans overweg kunnen. Beide taal gedeelten van België kennen echter een reeks aan variaties en dialecten. Deze dialecten zijn vaak stads gebonden en kunnen onderling veel van elkaar verschillen. Als laatste wordt er in het uiterst westelijke puntje ook nog Duits gesproken. Dit maakt België eigenlijk een vrij Europees land, waar er drie talen worden gesproken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*