Infraroodsauna of infraroodcabine aanschaffen

Tegenwoordig is de aanschaf van een infrarood cabine redelijk betaalbaar geworden. Voordat men overgaat tot de aanschaf van een infraroodsauna is het wel handig bewust te zijn van een aantal belangrijk zaken.

Een gemiddelde infraroodcabine maakt gebruik van onderdelen die straling genereren en uitzenden. De straling kan zowel in het korte golfbereik zitten alsook in het midden-en lange golfbereik. Verschillende golflengtes resulteren in verschillende uitwerkingen op mens en lichaam.

De korte golflengte wordt ook wel IR-A genoemd en geeft men ook wel aan als de meest therapeutische type straling in het infrarood bereik. Het lichaam wordt tijdens sessies met dit type straling verwarmd terwijl de infrarood cabine haast onverwarmd blijft. De warmte krijgt hierdoor de gelegenheid om tot diep in de huid door te dringen. Uit onderzoek blijkt dat dit type infrarood straling vaak voor verlichting zorgt van reumatische pijnen en spierpijnen. Doordat de warmte direct door het lichaam wordt opgenomen is het eigenlijk niet nodig om de cabine voor te verwarmen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*