Op 21 september ruimt Nijmegen op! Doe je mee?

Op 21 september vindt de landelijke KeepItCleanDay plaats: één dag waarop het gaat om het collectief – het samen bevrijden van Nederland van zwerfafval, op vrijwillige basis. Omdat het gewoonweg fijner is om in een schoon land te wonen. In de afgelopen maanden zijn overal in het land initiatieven opgericht en acties ondernomen om een succes van deze dag te maken. Zo ook in Nijmegen. Al geruime tijd geeft het zogenaamde KICD-Nijmegen Team via varia (sociale) media ruchtbaarheid aan de zwerfafval-problematiek en probeert ze stadsgenoten tot actie op genoemde dag te mobiliseren. Voor de dag zelf heeft het team ook haar eigen opruimplannen – alle Nijmegenaren zijn uitgenodigd zich aan te sluiten.

Jong geleerd, oud gedaan?
Op 30 augustus vond al een pré-opruimactie plaats: zo’n 60-70 kinderen, van 4 tot 10 jaar oud van basisschool Petrus Canisius en Kinderopvang Rijk van Nijmegen, maakten samen enthousiast de Kaaij schoon. Op 21 september zelf zal het KICD-Nijmegen team tegen de klok van 3 op de Grote Markt, bij het Marieke-beeld, met rotzooiruimen beginnen. Of feitelijk het stokje overnemen van, opnieuw, een club kinderen van basisschool Petrus Canisius die er dan al een opruimsessie aan de Waalkade op hebben zitten. Via Burchtstraat en Waalkade-trappen wordt vervolgens de weg schoongeveegd tot aan de Kaaij, onder de Waalbrug. Daar wordt de dag tussen een uur of 4 en 6 bescheiden maar feestelijk afgesloten – álle 21-september actievoerders in Nijmegen zijn van harte welkom!

Een opgeruimd gevoel!
Maar je kan ook je eigen actie opzetten. Een club mensen verzamelen en het park schoonvegen. Of gewoon in je eigen straatje een ronde met een vuilniszak maken. Maar je kan je dus ook gewoon bij de beschreven actie aansluiten – sámen de handen laten wapperen is leuker immers. En wel zo praktisch: via de gemeente regelt het KICD Nijmegen Team de benodigde grijpers, handschoenen en vuilniszakken – en het ophalen van het verzamelde afval. En tot slot organiseert het team dus de viering van een schoon Nijmegen, én een opgeruimd gevoel! Tot op de Kaaij?!

(In verband met de te vragen opruimmaterialen wel graag je voor deze actie opgeven – zie de contactgegevens op de website van KeepItCleanDay-Nijmegen: http://keepitcleandaynijmegen.wordpress.com/, of doe dat via het evenement op de FB groep “Keep It Clean Day Nijmegen”. Op deze sites, en via twitter #KICD #Nijmegen ook het meest actuele nieuws!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*