Printle.com plant 1.985 bomen via American Forests

, ,

AMSTERDAM – Nederland, 17 september 2012 – Printle streeft naar 1 miljoen geplante bomen binnen 3 jaar.

Printle.com, aanbieder van een uitgebreid assortiment aan ‘remanufactured’ en ecologisch vriendelijke laser toners en inkt cartridges en daarnaast aanbieder van een uitgebreid product aanbod van originele leveranciers, heeft vandaag aangekondigd 1.985 bomen te hebben geplant via haar partner American Forests (www.americanforests.org). De bomen zijn geplant namens de klanten van Printle.com in een American Forests Global Relief Project®.

De huidige toner en cartridge industrie heeft te maken met enorme milieu gerelateerde uitdagingen. Veel van Europa’s toners en cartridges worden geproduceerd in Azië en vervolgens vervoerd en verkocht door heel Europa. Om en nabij 3,5 liter olie is benodigd voor het produceren van een nieuwe laser toner. Om deze problemen aan te pakken heeft Printle.com een duidelijke en unieke milieu strategie ontwikkeld.

Om de CO2 uitstoot te compenseren, plant Printle.com per bestelling één boom via American Forests. American Forests is de oudste non-profit organisatie in de Verenigde Staten en heeft, sinds haar oprichting in 1875, meer dan 40 miljoen bomen door de hele wereld geplant. De financiële resultaten van American Forests tonen aan dat 78,8% van de fondsen is geïnvesteerd in het planten van bomen, terwijl slechts 21,2% is besteed aan administratie en fondsen werving.

Jan Bart Derksen, directeur van Printle.com licht toe:

“Met weinig marketing inspanningen heeft Printle.com al 2000 klanten bereikt en we hebben daarmee onze eerste 2000 bomen geplant. Ook al is dit een klein en symbolisch getal, ons doel is ambitieus aangezien we de intentie hebben om 1 miljoen betalende klanten te bereiken voor het einde van 2015. We zijn gelukkig en trots op onze milieu strategie en ook ontzettend tevreden om samen te morgen werken met een gevestigde en gerespecteerde non-profit organisatie als American Forests.”


Printle.com BV:
Jan Bart Derksen, General Manager
Rembrandtlaan 2
3723 BJ Bilthoven
Nederland

Telefoon: +31(0)10 798 80 04
Email: klantenservice@printle.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*