Tomra introduceert inzamelmeubel Return

Mobiel inzamelmeubelApeldoorn, 25 september 2012. Tomra Systems heeft een mobiel inzamelmeubel ontwikkeld voor de gescheiden inname van recyclebare materialen zoals spaarlampen, batterijen, cartridges en mobieltjes. Het doel van het meubel, genaamd de ‘Return’, is om de retourstromen van materialen efficiënt te laten verlopen.

“Onze samenleving gebruikt meer grondstoffen dan er beschikbaar zijn. Het is daarom logisch dat de recycling van materialen steeds belangrijker wordt. Inzamelpunten zijn momenteel vaak een collectie van losse bakken, die je verspreid over locaties aantreft. Dat is onhandig voor de consument en de winkelier”, licht operationeel directeur van Tomra René Hissink toe: “Wij hebben daarom een centraal en verrijdbaar inzamelmeubel ontworpen, dat tevens geheel aan te passen is aan de wens van de klant.”

Elke Return is in feite een uniek product. De afmetingen en in te nemen fracties kunnen worden aangepast, evenals de vormgeving en het videobericht op het ingebouwde beeldscherm. Het meubel kan gezien worden als concrete uiting van het specifieke duurzame beleid van de klant.  “In de meeste gevallen kunnen winkeliers er zelfs voor kiezen om alle ingeleverde materialen direct te laten afvoeren door Stibat. Zo wordt men compleet ontzorgd”, concludeert Hissink.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*