Verkeersveiligheid regels belangrijk om te weten

De verkeersveiligheid is een vrij breed vraagstuk. Van het stoplicht dat moet functioneren tot het type asfalt zoals zoab, zijn onderdeel van het verkeersveiligheidsvraagstuk. Ook de vraag in hoeverre verkeersdeelnemers op de hoogte zijn van alle relevante verkeersregels is onderdeel hiervan.

Zo moeten verkeersdeelnemers weten dat op de autosnelweg en autoweg niet alle verkeer is toegestaan. Voertuigen die tenminste 60 kilometer per uur kunnen en mogen rijden zijn slechts toegestaan om gebruik te maken van de autosnelweg. Op een autoweg mogen slechts motorvoertuigen die minimaal 50 kilometer per uur kunnen en mogen rijden, van de weg gebruik maken.

Een ander elementaire regel is dat in Nederland de voorrang regel in beginsel is dat rechts gaat voor links. Een uitzondering op deze regel is dat een verharde weg voorrang heeft op het verkeer op een onverharde weg. De andere uitzondering is dat de tram op een kruising of bocht altijd voorrang moet krijgen van de andere verkeersdeelnemers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*