Zonlicht en zonne-energie zorgen voor een mooie dag bij Easynet

Amsterdam, 18 september 2012 – Als een miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk elke dag een van je kledingstukken dragen naar hun werk, wanneer 100.000 afleverpunten elke week op je diensten vertrouwen, en wanneer je bedrijf elk jaar genoeg lakens koopt om de aardbol zes keer te omspannen, dan moet de infrastructuur van je bedrijf op-en-top zijn. Van het afleveren van bedden voor kraamafdelingen tot het leveren van hotellinnen en textiel voor operatiekamers, miljoenen mensen hebben elke dag te maken met de nieuwe klant van Easynet: The Sunlight Service Group Limited.

The Sunlight Service Group maakt deel uit van een groep klanten, waaronder Fotowatio Renewable Ventures en Sibelco SCR, die met Easynet in zee zijn gegaan om de kosten te verlagen, de operationele efficiency te verbeteren en ervoor te zorgen dat hun netwerken klaar zijn voor nieuwe en innovatieve manieren van werken. Op hun agenda staan momenteel belangrijke onderwerpen zoals het verplaatsen van applicaties naar de cloud, het introduceren van gestroomlijnde unified communicationsystemen en een zorgvuldig beheer van big data.

Sunlight is in het Verenigd Koninkrijk de grootste verhuurder van textiel en aanbieder van wasserijservices voor de horeca, industrie, gezondheidszorg, overheid en commerciële dienstverlening. Easynet heeft Sunlight geadviseerd dat de kritische systemen, processen en applicaties waar de organisatie afhankelijk van is, het beste kunnen draaien op een Multiprotocol Label Switching (MPLS)-netwerk, ondersteund met waterdichte service level agreements. Easynet gaat dit realiseren in het kader van een contract ter waarde van meer dan 1,25 miljoen euro en een looptijd van drie jaar.

Fotowatio Renewable Ventures (FRV) is een wereldwijd opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, de constructie, de financiering en het in bedrijf houden van fotovoltaïsche opwekkingsfaciliteiten en thermo-zonne-energie. Op basis van ambitieuze maar realistische groeiplannen heeft FRV Easynet ingeschakeld voor de bouw van één enkel platform om zijn wereldwijde IT-diensten te integreren. Dit met het doel om de huidige operationele prestaties te helpen verbeteren en ervoor te zorgen dat het bedrijf in een perfectie positie is voor toekomstige uitbreidingen.

Voor de bedrijfssystemen en applicaties van FRV heeft Easynet een cloud-gebaseerde oplossing geadviseerd die FRV in staat stelt om Scada – de voornaamste verticale applicatie in de energiesector voor het beheer en de besturing van energiecentrales – te centraliseren. Dit vereist een zeer hoge beschikbaarheid. Een nieuw MPLS-netwerk verbindt de kantoren van FRV in Spanje, Italië en Australië, en de oplossingen worden aangevuld met een helpdesk voor de IT-service in Spanje.

Daniel Sagi-Viela, CFO van FRV: “Easynet heeft heel goed begrepen wat onze behoeften zijn en heeft een grote flexibiliteit getoond bij het integreren van hun diensten. Hun doortastende benadering om bedrijven met een sterke strategie voor internationalisatie van dienst te zijn, heeft de communicatie aanzienlijk geholpen. Dit heeft een belangrijke rol gespeeld in onze beslissing om met Easynet te werken. Wij denken dat deze overeenkomst zal helpen ons ambitieuze business plan te verwezenlijken.”

Het combineren van een geschiedenis van 140 jaar, een snelle mondiale expansie en een geavanceerde ICT-infrastructuur is niet eenvoudig, maar Sibleco SCR, een onderneming die actief is op het gebied van winning, productie en distributie van mineralen, doet het met gemak. Een allesomvattende IT-strategie is essentieel om een continue duurzame groei te ondersteunen. Het bedrijf heef teen contract gesloten met Easynet Global Services voor de levering van een reeks op applicaties gerichte netwerkoplossingen voor vestigingen in Europa en Azië. Easynet zorgt voor de onderlinge verbinding van de vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Deze ‘application aware’ netwerkoplossing wordt ondersteund met de solide SLA van Easynet.

Justin Felder, CTO van Easynet: “Onze klanten zijn bedrijven die groei nastreven op lokale of mondiale schaal. Wij luisteren naar hun zakelijke doelen en adviseren dan welke IT-oplossingen het beste zijn om die groei te verwezenlijken. Zij weten dat IT niet langer gaat om kabels in de grond, het is een middel om bedrijven te transformeren. Klanten helpen om concurrentievoordeel te realiseren, dat is waar het ons om gaat.”

Over Easynet Global Services
Easynet Global Services levert netwerk-, hosting- en integratiediensten. De onderneming heeft klanten, werknemers en kantoren op elk continent en combineert een wereldwijde aanpak met lokale ervaring. Dat leidt dan ook tot een gepersonaliseerde ervaring, waar de gebruikers zich ook bevinden. Tot de klanten behoren onder meer EDF, Sage, FOX, Yakult, Transport for London, Bridgestone, Q Park en Campofrio.

Easynet wordt geleid door het managementteam, samen met LDC (Lloyds TSB Development Capital). LDC is de belangrijkste middenmarkt-afdeling privaat vermogen van Lloyds Banking Group.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*