Vijf topredenen om áltijd een tafelbeschermer te gebruiken

Ga jij binnenkort een tafellaken kopen, of wellicht een tafelkleed online bestellen? Dan doe je er goed aan ook direct een tafelbeschermer (ook wel tafelmolton genoemd) aan je winkelmandje toe te voegen. Een tafelbeschermer kost slechts enkele euro’s en verlengt de levensduur van je tafelkleed/tafelloper en tafel aanzienlijk. Zie hieronder vijf redenen om er eentje te gebruiken…

1. Dankzij een tafelbeschermer gaat je tafelkleed langer mee
Een tafelbeschermer heeft een dempende werking, omdat het zacht is. Wanneer je dus per ongeluk je glas laat vallen of je bord te hard neerzet, op een tafelkleedaar je een tafelbeschermer onder gebruikt, stoot dat minder fel en hard op je tafelkleed. De kans dat hier een gat, slijtplek of oprekking in komt is daardoor minimaal

2. Een tafelbeschermer voorkomt krassen en stoten in/op je tafel
Zoals hierboven al omschreven: wanneer je iets te hard of lomp neerzet op tafel, terwijl dat waarschijnlijk niet de bedoeling is, is de kans groot dat je een kuil, kras of barst in je tafel krijgt. Wanneer je een tafelbeschermer gebruikt, blijft je tafel daarom veel langer mooi. Gezien de lage prijs van een tafelbeschermer kun je het risico van een kras of stoot beter beperken.

3. Je glaswerk is veiliger
Wanneer je lekker zit te tafelen en je stoot per ongeluk je glas om, is de kans bij het gebruik van een tafelbeschermer onder je tafelkleed veel kleiner dat het glas breekt. Dat komt wederom door de dempende werking van een tafelbeschermer. Een gemiddelde tafelbeschermer bestaat namelijk uit stevig maar flexibel PVC met een dikte van 2 millimeter.

4. Een tafelbeschermer ligt niet in het zicht
Het gebruik van een tafelbeschermer is niet zichtbaar. Een tafelbeschermer hoort altijd exact dezelfde afmeting te hebben als je tafel, terwijl tafelkleden daar altijd een stukje overheen hangen. Lelijk is het dus niet, zo’n tafelbeschermer. Dat mag dan ook geen reden zijn om er geen te gebruiken.

5. Een tafelbeschermer is vochtafstotend
Mocht je tijdens een etentje een glas wijn omstoten, terwijl je tafelt aan een ongelakte tafel, dan is de kans groot dat je de vlek die je veroorzaakt niet meer wegkrijgt. Een tafelbeschermer voorkomt dat de vochtvlek in de tafel trekt, omdat deze van PVC is gemaakt. Je haalt daarom even eenvoudig een doekje over je tafelbeschermer en je kunt lekker verder tafelen zonder zorgen over je houten tafel.

De boodschap is duidelijk: bestel dus altijd een tafelbeschermer voor onder je tafellakens. Dat geldt zowel voor binnengebruik als voor buitengebruik, en zowel voor tafelkleden als voor tafellopers. Neem eens een kijkje in dé tafelkleden- en tafelbeschermer-specialist op internet: Cottona.nl! Daar vind je tafelbeschermers in allerlei afmetingen. Zit de perfecte afmeting er niet bij? Niet getreurd: tafelbeschermers kun je altijd met een eenvoudige keukenschaar op maat knippen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*