Beveiliging opleiding,

Beveiliging opleiding,

alle informatie over de opleiding beveiliging en extra vind u op deze site.

Bent u van plan om beveiliger te worden, of bent u gewoon op zoek naar extra informatie, dan bent u hier op het goede adres. Op deze site kunt u de verschillende opleidingen om beveiliger te worden vinden, bijvoorbeeld de Roc opleiding beveiliging, BBL beveiliging opleiding en de opleiding beveiliging Schiphol. Uiteraard zijn er nog meer beveiliging opleidingen, deze komen later aan bod.

Een opleiding beveiliging is een slimme keuze, zolang er namelijk criminaliteit is zal er ook behoefte zijn aan veiligheid. In Nederland is het ook zo dat er steeds meer privaat personeel nodig is en er geen politie meer ingezet wordt om te beveiligen.

Neem bijvoorbeeld het voetbalstadion de Kuip, voorheen beveiligd door politie neergezet door de burgemeester. Hedendaags is het zo dat het inzetten van politie om te beveiligen te duur wordt voor een gemeente en is het dus zo dat de gemeente de beveiliging aan de organisatie overlaat.

Nu vraagt u zich natuurlijk af wie de opleiding beveiliging kunnen doen

Gelukkig kan de opleiding op verschillende niveaus gedaan worden en is het zelfs mogelijk om dit vanuit huis te doen. Hieronder een lijstje van het niveau en een beknopte samenvatting ervan. Elders op deze site kunt u de volledige informatie vinden.
Natuurlijk zijn er ook verschillenden niveaus in opleiding, zo kan er een beveiliging opleiding op het MBO worden gevolgd, deze bestaat uit;

  • Beveiliger 1
    Assistent beveiliging, voorname bedoeld om te oriënteren in de beveiligingsbranche. Op de opleiding beveiliger 1 leer je de basis.
  • Beveiliger 2
    De opleiding beveiliger 2 kan een uitbreiding zijn op beveiliger 1, het verschil is dat beveiliger 2 je opleidt tot volwaardig beveiliger en je de mogelijkheid hebt om je te specialiseren.
  • Coördinator  Beveiliging 3
    Een verdieping op beveiliger 2, deze opleiding is bedoeld voor mensen die in het beveiligen een leidinggevende functie willen.
  • En de BBL opleiding
    BBL houdt in ‘’Beroeps Begeleidende Leerweg’’. Dit betekent dat je leren en werken in je opleiding samentrekt. Vaak komt het voor dat je vier dagen per week werkt en één  dag leert.

Ook kan er een beveiliging opleiding aan het HBO gevolgd worden;

  • Integrale Veiligheid
  • Security Management

Naast de opleidingen op het MBO en het HBO is het ook mogelijk om cursussen te volgen .

Beveiliging op de arbeidsmarkt

Nadat je een opleiding beveiliging hebt ofgerond is het natuurlijk nog de bedoeling dat je ook werk vindt. Het mooie aan de beveiligingsbranche is dat er altijd beveiliging nodig is en zijn er dus veel mogelijkheden om aan de slag te gaan. Je zou bijvoorbeeld Event Security officer kunnen worden, Lijfwacht, Horecaportier, Hondengeleider en natuurlijk nog veel meer!

Mocht u nog vragen hebben kunt u deze altijd via het contact formulier sturen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*