9 redenen om een DCIM te gebruiken

Een DCIM-systeem verzamelt en beheert informatie afkomstig van zowel alle datacenterapparatuur, en -middelen als de operationele status. DCIM heeft als doel de performance te verbeteren en de door het Uptime Institute in 2012 opgestelde servicedoelen te behalen.

1 DCIM geeft real-time prestatie-indicatoren

Een real-time inzicht in de efficiëntie van het hele datacenter is de eerste stap naar het verbeteren van de performance van het datacenter. DCIM geeft inzicht in onder andere uw Power Usage Effectiveness (PUE), Energy Usage Effectiveness (EUE) en Energy Efficiency Ratio (EER).

2 Het geheel is meer dan de som der delen

Optimaal beheer van het datacenter is alleen mogelijk als u alle informatie centraliseert op één platform. DCIM maakt dit mogelijk. De DCIM-oplossing is een open source applicatie met industriële betrouwbaarheid voor continuiteit van uw datacenter.

3 DCIM zet gemeten informatie om in besturing

Meten is weten. Maar wat doet u met deze gegevens?? Door de gemeten waarden om te zetten in een betrouwbare besturing die automatisch anticipeert op het gedrag van ICT-apparatuur en zijn omgeving krijgt u een zo economisch mogelijk datacenter, terwijl u blijft voldoen aan de opgegeven SLA’s. DCIM maakt dit mogelijk.

4 Als alarmen kritisch worden

Juist bij calamiteiten dient u snel en juist geïnformeerd te worden over de relevante problemen. Het is van belang niet bedolven te worden onder een lawine van gevolgalarmen. Door de juiste prioritering en oorzaak-gevolg onderdrukking ontvangt u alleen de juiste alarmen.

5 Energiekosten doorbelasten met een DCIM-systeem

De kosten van elektrische energie zijn de grootste kostenpost in het datacenter. Door meters met kWh-meting te gebruiken wordt de stroomafname per outlet/rack gemeten. Met een DCIM-systeem kunt u deze kosten automatisch factureren aan uw klanten.

6 Verbeteren van beschikbaarheid en continuïteit

DCIM biedt u niet alleen inzicht in de huidige capaciteit op gebied van koeling en beschikbaar vermogen; de statische tools waarschuwen u ook voor mogelijke toekomstige tekorten en/of overschotten. Inzicht in het energieverbruik geeft ook inzicht in koelbehoefte en beschikbaarheid. Nieuwe apparatuur wordt hierdoor altijd op de juiste plaats ingezet, waarmee u onder andere het onnodig koelen van delen van uw datacenter voorkomt.

7 Optimaliseren van temperatuur en vochtigheid

Verandering van het temperatuursetpoint of relatieve vochtigheidssetpoint leidt tot grote besparingen. Maar wat voor invloed heeft een aanpassing op de hele installatie? Overschrijdt u dan niet de SLA’s? Een DCIM-oplossing geeft u antwoorden op dit soort vragen.

8 Met één applicatie uw gehele datacenter onder controle

profITbox levert een DCIM-oplossing die bestaat uit een combinatie van een gebouwbeheersysteem, energiemonitoringsysteem, alarmmanagementsysteem en besturingssysteem. Het DCIM-systeem is open en protocol onafhankelijk. Alle apparaten en toepassingen binnen uw datacenter kunnen daarom geïntegreerd worden. Onze DCIM is dan ook hét single window in uw datacenter.

9 Nederlands product met 25 jaar industriële betrouwbaarheid

De Perf-IT DCIM-oplossing die profITbox levert is gebaseerd op een open industrieel platform. De oplossing is hierdoor niet alleen open, maar ook betrouwbaar. De DCIM-oplossing is daarnaast flexibel, wat betekent dat u naar eigen wens wijzigingen kunt aan brengen in het pakket.

Bezoek ons op IT Room Infra op 6 november 2012!

Bezoek de presentatie van de Perf-IT DCIM-oplossing tijdens IT Room Infra op dinsdag 6 november a.s.. Toegang voor beheerders/managers van datacenters/computerruimtes (en overige decision makers m.b.t. de aanschaf van infrastructuur) is gratis! Maak gebruik van de bezoekersregistratiecode ITR243164 om gratis deel te kunnen nemen. Kijk voor meer informatie op www.itroominfra.nl.

Over profITbox

profITbox maakt bestaande en nieuwe computerruimtes energiezuinig door een intelligente koeloplossing. Daarnaast levert profITbox kant en klare computerruimtes van één tot 100 m2 en levert en adviseert het totale productenpakket voor de computerruimte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*