Aankomend Scootmobielers in Amsterdam hebben veel vragen

Amsterdam – Tijdens de scootmobiel informatiedagen te Amsterdam was er wederom een grote toeloop. Dit wordt mede veroorzaakt over de mogelijke verhoging van de eigen bijdrage. De adviseurs kregen veel vragen het aftrekbaar zijn van de belasting. Hierover bestaat behoorlijk wat onduidelijkheid. Er zijn leveranciers die zeggen dat alles aftrekbaar is, maar dat is ten dele waar. Hierbij is er bijvoorbeeld ook nog een inkomenstoets. Daarnaast is er ook een grote behoefte aan verkeersinstructie. Andere vragen kwamen vooral naar voren waar het gaat over veiligheid en comfort. Ook een het aanvragen van ‘scootmobiels’ is niet voor iedereen eenvoudig.

Instructie
De verkeers- en gebruiksinstructie naar de ‘nieuwe’ scootmobielers toe is heel belangrijk. Diverse leveranciers zijn vooral gericht op het snel verkopen. Tijdens de verkoop van de scootmobiel wordt er veel beloofd. Helaas blijkt in de praktijk dat een degelijke uitleg ontbreekt. Het zou niet nodig moeten zijn dat er achteraf nog instructie moet worden gegeven. Als een leverancier de aflevering verzorgt, dan moet hier standaard een degelijke instructie bij worden gegeven. Een aantal leveranciers voldoen hierin. De Stichting SOMS heeft deze leveranciers in kaart gebracht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*