Actief bedrijfsuitje?

Waar denkt u aan bij het woord “schermen?” Velen zullen terugdenken aan klassiekers zoals “De Drie Musketiers” en “Zorro”…

Schermen is een eeuwenoude sport wat tot op heden nog actief wordt beoefend. Schermsport gaat terug tot de strijd met alle houw- en slagwapens zoals messen, hellebaarden en lansen, dolken, sabels en degen. Naast de strijd op leven en dood werd ook de schermsport al zeer vroeg bedreven. In de Middeleeuwen speelde schermen al een belangrijke rol tijdens riddertoernooien. Burgers voelden zich steeds meer aangetrokken tot het schermen. De eerste opleidingsplaatsen voor de schermkunst ontstonden op universiteiten.

Sinds de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 ontstond het schermen – met floret en sabel – als moderne sport. Schermen met degen is sinds 1900 een Olympische sport. Schermen is een van de vijf sporten die sinds de eerste editie altijd op het programma van de Olympische Spelen hebben gestaan.

Iedereen kan kennis maken met de schermsport, bijvoorbeeld tijdens een actief bedrijfsuitje. Zo worden er al workshops schermen aangeboden voor groepen vanaf vijf personen.

Als u op zoek bent naar een actief bedrijfsuitje, kies dan voor een workshop schermen. Duelleer net als ‘Zorro’ met uw collega’s of voel je verbonden met je collega’s, net als ‘De Drie Musketiers’. “Eén voor allen, allen voor één!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*