Algemene voorwaarden bij webwinkels

Het starten van een webwinkel wordt steeds eenvoudiger. Kant en klare websites staan gereed om gevuld te worden en kunnen met een druk op de knop online geplaatst worden.

Kleine ondernemingen schieten als paddenstoelen de grond uit. In het enthousiasme vergeet menig ondernemer de juridische kant van het runnen van een eigen onderneming. Juist voor bedrijven die elektronisch zaken doen is dit zo belangrijk.

Een eerste stap is het opstellen van algemene voorwaarden. Deze zijn bedoeld om de juridische belangen van de onderneming te waarborgen. Het opstellen van algemene voorwaarden is voor veel mensen een lastige klus.  Vele ondernemers kopiëren een tekst van internet en hopen hier de lading mee te dekken. Niets is minder waar.

Het correct weergeven van de zg. kleine lettertjes zorgt voor duidelijkheid. Niet alleen voor uzelf maar ook voor uw klanten. Bij het sluiten van een overeenkomst of de verkoop van een product hoeft u niet te onderhandelen over ieder onderwerp zoals betalingstermijn of verzendkosten.

Juist bij een webwinkel komen de meeste overeenkomsten via de website tot stand. In veel gevallen is er geen persoonlijk contact.  Het is daarom belangrijk dat de webwinkel  gebruik maakt van rechtsgeldige algemene voorwaarden en dat deze aan de klant ter beschikking gesteld worden voor  het verkoop moment. De klant dient de gelegenheid te krijgen de  algemene voorwaarden in te zien en er kennis van te nemen. Tevens wilt u de klant de mogelijkheid geven de voorwaarden op te slaan om eventueel op een later tijdstip nog een in te kunnen zien.  Een weergave op het scherm alleen is dus niet voldoende!

De advocaten van e-Legal richten zich op ondernemers binnen het MKB en helpen u graag bij het opstellen van de juiste algemene voorwaarden.
Wilt u weten of uw algemene voorwaarden voldoen aan de juridische eisen en de lading dekken?
Op de website www.e-legal-incasso-advocaten.nl kunt u de handleiding algemene voorwaarden vinden die u ter ondersteuning kunt downloaden. Natuurlijk is het ook mogelijk dat onze advocaten uw voorwaarden controleren.
Heeft u behoefte aan maatwerk algemene voorwaarden die juridisch waterdicht zijn? Geen probleem; onze advocaten hebben ruime ervaring in het opstellen van algemene voorwaarden. Tevens werken wij samen met beëdigde vertaalbureaus en kunnen wij de voorwaarden voor u in ieder gewenste taal aanleveren.

Voor meer informatie kunt u ons telefonisch bereiken op nummer 010 820 028 4 of een e-mail sturen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*