Bedrijfsrecherche: Extra alert tijdens vakanties

Bedrijven lopen op verschillende manieren risico op schade. Zowel van buiten als van binnen. Wanneer er eenmaal fraude wordt vermoed of zelfs geconstateerd wordt vaak een recherchebureau ingeschakeld. De bedrijfsrecherche moet de schade in kaart brengen, de daders opsporen en maatregelen adviseren die de gaten zoveel mogelijk dicht houden.

Tijdens de vakantie periode blijken bedrijven een extra risico te lopen wanneer het gaat om een mogelijke fraude. Veel hoog geplaatste medewerkers nemen gehaast de route naar de vakantie bestemming, zonder daarbij de werkplek achter te laten met solide en veilige afspraken. Met eventuele toeleveringsbedrijven wordt er in onvoldoende mate afspraken gemaakt. De kans op diverse fraude incidenten is dan ook groter in de vakantie periode.

Wanneer managers op vakantie gaan blijkt dat het overdragen van activiteiten vooral gefocust is op het operationele en in stand houden van de bedrijfsprocessen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*