Bivakmuts met schedel print: voer voor gamers!

, ,

Bivakmuts Skull

Symbolen van de dood zoals geraamtes, botten en schedels hebben mensen door de eeuwen heen gefascineerd. Dat is ook geen wonder, want de dood is iets waar ieder mens van rijk tot arm mee geconfronteerd wordt. Je kunt zelfs trends herkennen waarbij de belangstelling voor het macabere in sommige perioden groter is dan in andere. Vaak heeft dat te maken met oorlogen of rampen die spelen of net achter de rug zijn.

De laatste jaren doet zich ook zoiets voor in onze moderne tijd. Of dat nou te maken heeft met natuurrampen zoals tsunami’s, terroristische aanvallen, oorlog en/of de economische crisis is de vraag. Misschien is het de invloed van films en series zoals Harry Potter, de Twilight Saga, True Blood of Buffy the Vampire Slayer, maar ook dat is een kip en ei verhaal. Feit blijft in ieder geval dat je tientallen afbeeldingen kunt vinden van voorwerpen en kledingstukken die versierd zijn met schedels, botten en skeletten als je Googled op termen als “skeleton fashion” of “skull fashion”.

Bivakmuts met of zonder schedel print in games

Kijk maar eens naar de honderden games voor allerlei spelsystemen die op de markt zijn. Een heel groot percentage daarvan bestaat uit role playing en first shooter games waarin figuren met een bivakmuts optreden. Denk eens aan al die games waarin ninja’s een rol spelen als schurken of juist als de good guys. Wat dacht je van games waarin overvallers met bivakmutsen figureren? Heb je wel eens gelet op de tientallen games waarbij je hordes zombies moet zien neer te maaien? Die zombies dragen dan wel geen bivakmutsen, maar het geeft in ieder geval aan dat het macabere element in veel games een grote rol speelt.

Ongemerkt dringen zaken uit games door in het dagelijkse leven. In 2009 kwam de first shooter “Call of Duty: Modern Warfare 2” uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en het Windows platform. In die game kom je de mysterieuze luitenant Simon “Ghost” Riley tegen die altijd een bivakmuts met schedel print draagt. Ondanks dat “Ghost” beslist geen hoofdfiguur in die game is, werd er toch een comic serie over hem uitgegeven die “Modern Warfare 2: Ghost” heet. De figuur (en de bivakmuts) van Simon “Ghost” Riley werd zó bekend dat – merchandisingbeesten zoals de Amerikanen zijn – er al gauw bivakmutsen met een schedel print werden uitgebracht die grif door de fans van “Ghost” werden gekocht. Zelfs na een aantal jaren is die rage nog niet uitgewoed, omdat dit spel nog steeds ontdekt wordt door nieuwe gamers.

Bivakmuts met schedel print: ook voor bikers en wintersporters

Nou hoef je natuurlijk geen fan van Simon “Ghost” Riley te zijn om gebruik te maken van een bivakmuts met schedel print. Hoewel zo’n bivakmuts of balaclava er hartstikke cool uitziet, gaat het natuurlijk om het praktische nut van deze hoofbedekking en dat is helemaal in orde. Je mag dit kledingstuk niet meer zomaar in het openbaar dragen omdat er vaak misbruik van werd gemaakt door overvallers en terroristen, maar de bivakmuts bewijst zich nog steeds in guur weer. De balaclava of bivakmuts beschermt je hele hoofd en gezicht tegen snijdende wind en kou en dat is meegenomen in ons Nederlandse klimaat.

Daarom is de bivakmuts ook een populair kledingstuk bij skiërs en snowboarders. Deze eerstelijns verdediging tegen onaangenaam weer beschermt je tegen kou, vorst, sneeuw en wind en dat kunnen behoorlijke spelbrekers zijn! Ook voor motorrijders heeft een bivakmuts of balaclava grote voordelen. Naast de bescherming tegen wind, kou en stuifsneeuw vormt een bivakmuts ook een ideale bescherming tegen zand, stof en insecten als je over de weg raast, vooral als je een open helm draagt. Uiteraard is het niet verstandig om je bivakmuts op te houden als je een bank, winkel of overheidsgebouw binnenstapt, maar dat is open deuren intrappen!

Klik hier om een bivakmuts te kopen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*