Dichtbundel “Woordenstroom” genomineerd voor Boekenprijs: BoekGoud

Uitgeverij Boekscout in Soest heeft een gloednieuwe schrijversprijs in het leven geroepen. Vorige week kreeg Margrieta van Laar, woonachtig in Ruurlo, bericht van haar uitgever dat haar dichtbundel “Woordenstroom” genomineerd is voor deze prijs. Boekscout looft voor het beste boek van 2012 deze prijs uit van maar liefst € 1.500. Deze gloednieuwe schrijversprijs heeft de naam ‘BoekGoud!’.

Herkenbare gedichten
Juni 2012 bracht Boekscout het eerste boek, een dichtbundel met 26 herkenbare gedichten, uit van Van Laar. De promotie ligt bij de auteur zelf en zij heeft al flink wat radio- en tv-optredens gedaan naar aanleiding van het verschijnen van haar dichtbundel. Ook de schrijvende media waaronder De Stentor besteedde aandacht aan “Woordenstroom.”

Enorme eer
“Het is erg leuk om te ervaren hoeveel het uitbrengen van een dichtbundel teweeg kan brengen. Veel mensen lezen en vinden het erg leuk om van iemand die ze kennen gedichten te lezen. Ik vind het zelf erg uitdagend om mijn dichtbundel aan de man te brengen en dat lukt tot nu toe aardig,” aldus Margrieta van Laar. “Ik vind het ook een enorme eer dat ik nu genomineerd ben voor de boekenprijs BoekGoud.”

Prijs voor auteurs door auteurs
Er wordt BoekGoud uitgereikt aan het beste boek dat bij Boekscout.nl wordt uitgegeven. Verder gaan er maximaal vijf aanmoedigingsprijzen de deur uit van € 150. De winnaars worden bekend gemaakt in de Boekenweek van 2013. BoekGoud is een prijs die helemaal in lijn ligt met de instelling die de uitgeverij heeft. Alle denkbare boeken doen mee. Een deskundige jury die is samengesteld uit drie ervaren auteurs bij Boekscout en uitgever Lars Meiners, zal de winnaars aanwijzen. BoekGoud is daarmee een prijs voor auteurs, toegekend door auteurs.

“Woordenstroom” is te koop via: www.boekscout.nl en bij de erkende boekhandel in Nederland en België. “Woordenstroom” kost € 12,95 (excl. verzendkosten) en heeft isbn-nummer: 978-94-6206-124-8.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*