Dutch design week groot succes

,

De Dutch design week 2012 is weer ten einde. Van 20 tot en met 28 oktober toonde ruim 1800 ontwerpers. In totaal schat de organisatie dat er rond de 200.000 bezoekers op de Dutch design week 2012 zijn geweest, dat zijn er 20.000 meer dan in 2011.

Op 85 locaties in en rond Eindhoven vonden afgelopen week ruim 300 events plaats. Er was plaatst voor lezingen, verschillende verkiezingen waaronder de Dutch design awards, het World  Design Forum en natuurlijk talloze tentoonstellingen van een zeer gevarieerd aantal Nederlandse ontwerpers en merken hun design meubels en andere creaties toonden.

De organisatie van de Dutch design week zegt zeer veel complementen gehad te hebben van andere organisaties van design weken, waaronder die van Belgrado, Helsinki, Istanbul, Kaapstad en München.

Trends tijdens de Dutch design week 2012

Belangrijkste trends waren volgens de organisatie co-creatie en duurzaamheid. Ook 3D printen nam met drie events een belangrijke plaats in.

Dagelijkse tabloid

Nieuw dit jaar was een dagelijkse tabloid die werd uitgebracht en valt terug te lezen op de website van de Dutch design week. Volgens de organisatie een ´spannend experiment´ dat ertoe heeft geleid dat er heel veel informatie kon worden verzameld. In de komende weken is de organisatie van plan om nog meer van deze informatie beschikbaar te stellen.

Over Dutch design

Dutch design is als term eind jaren tachtig is ontstaan. In principe valt ieder ontwerp dat in Nederland is gemaakt hieronder, maar karakteristiek voor de stroming is eenvoudig functioneel design met een grappige twist. Door initiatieven als de Dutch design week is Dutch design uitgegroeid tot een belangrijk merk dat Nederlandse ontwerpers helpt zich internationaal te profileren. Onder Dutch design vallen eigenlijk alle soorten meubels zoals design stoelen, lampen en zelfs tafels op maat, maar ook ander productdesign, architectuur, grafisch ontwerp, mode en zelfs kunst.

Meer informatie vind je op www.ddw.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*