Enorme opkomst van polyester producten in de bouwindustrie

De bekendheid van polyester producten wordt steeds groter. Ook de bouwindustrie heeft dit sterke materiaal ontdekt. Dat is niet zo verwonderlijk als er gekeken wordt naar de eigenschappen van polyester. Een andere benaming voor polyester is  glasvezelversterkte kunststof (GVK). De vormvrijheid, de talloze kleuren en de sterkte van het materiaal maken het uitermate geschikt voor toepassingen in de bouw. Denk hierbij aan dakkapellen, goten, dakranden, deurluifels, platte daken voor bergingen, erkers, schoorsteenommantelingen etc. Polyester bouwproducten hebben als voordeel dat ze onderhoudsarm, duurzaam en weerbestendig zijn. Dit is ook de reden waarom veel architecten tegenwoordig kiezen voor onderhoudsarme polyester producten in de bouwindustrie.

De kunststofverwerkende industrie kent een grote diversiteit aan productiemethoden, materialen, marktsegmenten en afzetgebieden. Samenbindend element is de vervaardiging van halffabricaten en eindproducten door de verwerking van polymeren. Voornamelijk worden producten gemaakt ten behoeve van de industrie, verpakkingen, automotive, producten voor de bouw en consumentenproducten.

Voor zowel nieuwbouw als renovatie zijn er tal van oplossingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*