Geen ontslagvergoeding voor bouwvakkers

Het komt steeds vaker voor in Nederland, dat bouwbedrijven te kampen hebben met een faillissement en vervolgens het vaste personeel ontslaat. Ook blijkt dat nadat ze failliet zijn verklaard, opnieuw starten en verder in zee gaan met zzp’ers.

Bedrijven die zo een werkwijze hanteren zijn dus niet verplicht dure ontslagvergoedingen uit te keren aan hun bouwvakkers en zijn zo dus ook af van het vaste personeel. Werken met een zzp’er levert een bedrijf veel meer voordeel, dan werken met vast personeel. Een zzp’er ontslaan kost de baas geen ontslagvergoeding. Een zzp’er is zelfstandig zonder personeel. In de bouw en de zorg maakt men vooral veel gebruik van de diensten van zzp’ers. In principe moet een zzp’er minimaal drie opdrachtgevers hebben, indien hij zelfstandig verder wil.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*