GIDSgala 2012

Duurzame relaties: is dat nog iets van tegenwoordig?

“GIDSnetwerk wil mensen meer betrekken bij onze samenleving. Met de kracht van een stevig en
breed netwerk van leiders uit het bedrijfsleven, de politiek, zorg en welzijn, media, kunst en cultuur,
kerk, onderwijs, wetenschap, alsmede maatschappelijke organisaties werken we met elkaar
aan een vitale samenleving. Die visie heb ik voor ogen met GIDSnetwerk.
Ik zie zoveel gezinnen uiteen vallen, zoveel jongeren en ouderen aan de rand van de samenleving
terecht komen. Het raakt mij diep als weer iemand, om welke reden dan ook, als kansloos op de
arbeidsmarkt wordt weggezet. Of als mensen hun schulden maar zien oplopen en in een uitzichtloze
situatie terecht komen. Mogen we daar onverschillig over zijn? Nee, natuurlijk niet. Daarom
ben ik met een netwerk gestart waarin (christelijke) leiders gezamenlijk de schouders onder een
effectieve aanpak van sociaal-maatschappelijke uitdagingen zetten.
Goed voorgaan, doet goed volgen. GIDSnetwerk groeit. Ik ben dankbaar om te zien dat al veel leiders zich binnen korte tijd hebben verbonden aan GIDSnetwerk. In een groot aantal gemeenten zijn lokale stichtingen opgericht. Recent is de GIDSnetwerk Academy van start gegaan. Met GIDSnetwerk Reconnect ondersteunen we kwetsbare mensen op hun weg naar een nieuwe
toekomst, waarbij zij weer volwaardig meedoen aan de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.
GIDSnetwerk staat voor concrete veranderingen in de maatschappij. Een samenleving waarin
respect en verdraagzaamheid, zorg voor de kwetsbare mens, delen van verantwoordelijkheid en
rentmeesterschap over de schepping toenemende waarden zijn. Ik nodig u uit om mee te doen.
Om met andere leiders in Nederland te investeren in een vitale samenleving!” aldus Stan Uyland, directeur en oprichter van Stichting GIDSnetwerk.

Naast het GIDSnetwerk Prinsjesdagontbijt, dat op meer dan 16 plaatsen wordt gehouden, organiseert GIDSnetwerk een landelijke ontmoeting, waarmee ze goede doelen steunen. Dit is het GIDSgala op maandagavond 19 november aanstaande, in het nieuwe van der Valk hotel in Almere. Dit Gala bestaat uit een veiling van ludieke items, gelegenheid tot netwerken, een diner met vooraanstaande sprekers, musici en artiesten, waaronder: Piet Mars (Afas) Kardinaal Eijk, Minister Marja van Bijsterveldt, Laurens van Rooyen, Sharon Kips, etc.
De presentatie is in handen van kunstenares Wilma Veen.

Het 3e GIDSgala, een bijzondere benefietavond staat in het teken van Duurzame Relaties. De opbrengst van de avond gaat naar de stiching Josia (het Poorthuis) en de stichting Marriage Week:
stiching Josia (het Poorthuis) en de stichting Marriage Week. Stichting Josia is een kersverse welzijnsorganisatie opgericht in 2011. Een kernwoord voor de stichting is ‘samen’. In een tijd waar de overheid op sociaal, maatschappelijk en cultureel werk moet bezuinigen, wil Stichting Josia een positieve impuls geven aan dit belangrijke werk. Een actievere rol van bewoners, vrijwilligers, bedrijven, kerken en organisaties is nodig. Er liggen kansen om daadwerkelijk gezamenlijk bij te dragen aan de samenleving. Stichting Josia wil hierin stimulerend, ondersteunend en uitvoerend actief zijn. Het eerste voorbeeld van de manier waarop Stichting Josia werkt is ‘Het Poorthuis’. Het Poorthuis is een woongemeenschap van mensen die hun talenten en aandacht willen investeren in het leven van de ander. Vijf gezinnen vormen de basis. Als woongroep willen ze een veilige en positieve leefomgeving vormen die tevens haar verantwoordelijkheid neemt in de buurt en wijk.
Marr iage Week – relatieweek Nederland is een platform van burgers en groepen, die jaarlijks in de week voor Valentijnsdag in dorpen en steden activiteiten ontwikkelen ten bate van duurzame liefdesrelaties. Het is een initiatief van personen en organisaties uit de wereld van cultuur, kerk, politiek, wetenschap en economie, die duurzame liefdesrelaties in de samenleving willen ondersteunen. Marriage Week is goed voor je Relatie. Verfrissend, activerend, feestelijk, bezinnend of romantisch. Het programma van Marriage Week – Relatieweek biedt mogelijkheden om samen met je partner leuke of verdiepende dingen te doen en zo je relatie te versterken. Elk (echt)paar dat wil investeren in de kwaliteit van haar of zijn relatie is hartelijk welkom deel te nemen
aan de activiteiten van Marriage Week en haar partners.

Noot voor de redactie en eventuele interviews:
Bij vragen kunt u contact opnemen met:

Drs. C.G.W. Uyland 06-33 88 86 00
Directeur Stichting GIDSnetwerk
s.uyland@gidsnetwerk.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*