Kabinet bezuinigt 5 miljard op de zorg

, , ,

Het nieuwe kabinet Rutte gaat 5 miljard bezuinigen op de zorg. Dat de zorgkosten sterk oplopen is al lange tijd een heet hangijzer. Het nieuwe kabinet gaat veel kosten bij de burgers zelf neerleggen. Om minima te sparen worden grote delen van de zorg inkomensafhankelijk gemaakt. Dit houdt in dat de hoogste inkomens er rekening mee moeten gaan houden dat de zorg voor hun een stuk duurder gaat worden. Onder ander de premie voor de zorgverzekering en het eigen risico zal inkomens afhankelijk worden. Hoe groot de verschillen gaan worden is nog niet duidelijk.

Naast de premies voor zorgverzekeringen zal ook steeds meer zorg zelf betaald moeten gaan worden. Chronisch zieken worden in principe in de toekomst niet meer uit collectieve middelen betaald zo meldt NRC vandaag. Dat kan inhouden dat dit onder de basisverzekering zou kunnen komen te vallen, dus dat het betaald zal gaan worden door de zorgverzekeraars. Dit zou hoe dan ook inhouden dat de premies voor (basis) zorgverzekeringen sterk omhoog gaan. Iedereen boven de 18 is verplicht een basisverzekering af te sluiten, dus uiteindelijk komt het er op neer dat dit via een omweg alsnog collectief betaald zal worden. Een andere optie zou zijn dat burgers zich extra zullen moeten bijverzekeren. Deze laatste optie zou ervoor kunnen zorgen dat groepen mensen niet meer verzekerd zijn in het geval ze een chronische aandoening krijgen.

De AWBZ kan sterk worden versoberd. Gemeenten worden verantwoordelijk voor de organisatie van die lichamelijke verzorging en moeten daar bovendien op bezuinigen aldus NRC.

De kabinetsplannen komen er op neer dat de keuze van een zorgverzekering een steeds belangrijker onderdeel van onze persoonlijke zekerheid op goede zorg. Vergelijkzorgverzekeringen.eu heeft dan ook de verwachting dat het vergelijken van zorgverzekeringen voor een zeer groot deel van de Nederlanders een belangrijk maar vervelend jaarlijks ritueel gaat worden. Vergelijkzorgverzekeringen.eu helpt consumenten objectief bij het vergelijken van zorgverzekeringen in 2013 en later…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*