Loonregres en claimen

De situatie dat een werknemer schade ondervindt waarbij derden schuld aan hebben, komt geregeld voor. Wanneer men als werkgever nadenkt over de risico’s voor het bedrijf is het ook belangrijk de risico’s en schade voor medewerkers mee te nemen. Mocht een werknemer zo’n schade oplopen dan vertaalt dit zich voor de werkgever meteen in een vorm van bedrijfsschade. Deze schade kan torenhoge vormen aannemen wanneer er een lang juridisch traject volgt met de nodig kosten. Een letselschade claim kan immers jaren duren voordat het is besloten. De werknemer moet aan de andere kant aanspraak maken op een schadevergoeding letselschade.

De werkgever kan wellicht in eerste instantie een beroep doen op de ziektekosten verzekering van de werknemer. Echter zal de ziektekosten verzekeraar de premie omhoog schroeven bij het eerstvolgende kalenderjaar. Een product/dienst welke bedrijven kunnen hanteren om deze vorm van schade te verhalen op de schuldige partij heet loonregres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*