Onderzoek wijst gebrek aan vertrouwen aan uit in software testing capaciteit

Sogeti presenteert resultaten van onderzoek over software testen

Vianen, 18 oktober 2012

Sogeti presenteert vandaag de resultaten van een onderzoek over software testen onder 100 respondenten van grootzakelijke organisaties in ons land. Uit dit onderzoek blijkt dat 30% van de ondervraagden niet tevreden is over de wijze waarop test tooling wordt ingezet binnen hun organisaties. Maar liefst 92% geeft aan dat geschikte testcapaciteit onmisbaar is in de toekomst. Daarbij verwacht 70% dat een verbeterde manier van testen tot kostenbesparingen leidt. Tijdens haar klantenevenement in Houten lanceert Sogeti vandaag eveneens PointZERO. De nieuwste visie van de ICT-dienstverlener op de ontwikkeling en het beheer van bedrijfsapplicaties.

Op dit moment gebruikt 74% van de ondervraagden test tooling in hun organisaties. 23% maakt gebruik van OpenSource test tooling. De overige 77% van de organisaties doet een beroep op ingekochte test tooling.

Het goed functioneren van een organisatie is in toenemende mate afhankelijk van geschikte software. Tegelijkertijd volgen nieuwe technologieën elkaar steeds sneller op. De enorme opkomst van mobiele apps is een sprekend voorbeeld. Als gevolg daarvan is kwaliteitszorg voor goed functionerende software belangrijker dan ooit.

“De resultaten van dit onderzoek bevestigen opnieuw de noodzaak om tot adequate testprocessen te komen. Onze PointZERO visie die uitgaat van integrale kwaliteitsregie op ontwikkeling en beheer van applicaties geeft antwoord op de hedendaagse uitdagingen op dit vlak.” aldus Marco van den Brink, directeur Software Control van Sogeti.

Samen met Capgemini en HP deed Sogeti eerder dit najaar wereldwijd onderzoek naar software testen. Uit dit World Quality Report blijkt eveneens een gebrek aan vertrouwen in eigen software testing capaciteit. In het bijzonder op het gebied van mobiele applicaties. 59% van de respondenten in het World Quality Report maakt zich zorgen of organisaties voldoende kennis en capaciteit in huis hebben om de kwaliteit van bedrijfsapplicaties te borgen. 60% van de organisaties onderkent de groeiende prioriteit voor testen. Zo wordt er meer geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van Testing Centers of Excellence, met het doel uiteindelijk meer kosten te besparen in het beheer van applicaties.

Lancering PointZERO boek

Tijdens haar klantenevenement in Houten waar ongeveer 200 IT-managers uit grootzakelijke organisaties aanwezig zijn, presenteert Sogeti vandaag eveneens haar eerste PointZERO boek. Dit naslagwerk beschrijft de nieuwe visie van de ICT-dienstverlener op het ontwikkelen en beheren van bedrijfsapplicaties. Naar verwachting is het testen van applicaties binnen vijf jaar verschoven van een aparte functie naar een rol die van meet af aan integraal onderdeel is van de levenscyclus van applicaties. Daarmee wordt het traditioneel achteraf testen van de kwaliteit overbodig.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het gebied van testen en architectuur heeft het bedrijf een dominante positie op de Nederlandse markt. Sogeti levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van zijn opdrachtgevers. Het bedrijf streeft daarbij naar hechte en langdurige relaties met de opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*