Politie start ‘donkere dagen’-offensief om inbraken te voorkomen

, , ,

Nu de dagen korter worden en de wintertijd bijna in gaat, ziet de politie dat het aantal inbraken toeneent. Het inbrekersgilde gaat het liefst in het donker aan de slag. Daarom komt de politie in een aantal Groningse gemeente met een zogenaamd ‘donkere dagen’-offensief. De politie in de gemeente Leek, Grootegast, Marum, Zuidhorn, De Marne, Winsum, Bedum, Ten Boer, Eemsmond, Loppersum, Appingedam en Delfzijl zag vorig jaar het aantal inbraken toenemen ten opzichte van 2010, en wil het tij keren, meldt de politie in een persbericht.

Bij een analyse van de gevallen van insluiping in 2011 bleken twee belangrijke problemen: teveel mensen legden waardevolle spullen in het zicht, en bij een groot aantal gevallen was de afsluiting van de woning niet in orde. Het correct op slot doen van ramen en deuren is daarom één van de aandachtspunten bij het offensief dat wordt ingezet.

Politiekeurmerk veilig wonen

De slotenmakers van 0800 Slotenmaker kunnen daarbij worden ingezet om woningen die niet goed afgesloten kunnen worden beter te beveiligen. Alle slotenmakers die zijn aangesloten bij ons landelijk netwerk leveren sloten met het politiekeurmerk veilig wonen. Dat keurmerk verzekert dat woningeigenaren kiezen voor een slot dat bestand is tegen inbrekersgeweld.

Politiemensen in de Groningse gemeenten zullen de komende week actief controleren op kostbaarheden die in het zicht liggen en niet goed afgesloten ramen en deuren. De slotenmakers van 0800 Slotenmaker staan klaar om woningbezitters die net als de politie vinden dat goede sloten van groot belang zijn voor inbraakpreventie te voorzien van veilige sloten.

0800 Slotenmaker is onderdeel van het overkoepelende 0800 Naambellen volgens uniek concept bieden wij consumenten snel hulp aan: bel ene makkelijk te onthouden naamnummer, en u wordt meteen doorverbonden met een specialist bij u in de buurt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*