Repair Café toont tekort aan vakmannen aan

, ,

Repair Café’s zijn in opkomst, schrijft dagblad Trouw op haar website. Moet je weggooien wat kapot is? Martine Postma gaat volgens de krant de strijd aan tegen de wegwerpcultuur. Ze startte met een paar vrienden een inloop, waar mensen met kapotte spullen welkom zijn om deze te laten repareren. Niet iedereen is even handig, en door elkaar te helpen blijken oude apparaten een tweede leven te kunnen krijgen. Postma zegt in de krant dat het een generatie geleden heel gewoon was om kapotte voorwerpen te repareren.

Dat is anno 2012 niet meer zo. Ten onrechte, stelt ze. Inmiddels telt ons land naar verluidt vijftig van zulke inlopen, die ook wel repair cafés worden genoemd. Door subsidies is er professionele organisatie ontstaan, die tips en trucs kan geven bij het oprichten van een eigen reparatiecafé. Vooral de elektricien blijkt populair. Bij een recent georganiseerde inloop stond er een lange rij voor de aanwezige elektrotechnicus, terwijl voor computerhulp minder interesse bleek.

Elektra moeilijker dan computer

Het oplossen van storingen met de computer lukt de meeste mensen kennelijk nog wel, maar als het om elektra gaat, wordt het moeilijker. 0800 Naambellen, de exploitant van het landelijke servicenummers voor elektriciens 0900 Elektriciens ontvangt een groeiende groep klanten die zelf moeite hebben met het aanleggen van elektra en het verhelpen van storingen. Bij dit netwerk zijn in het hele land elektriciens aangesloten, die via één nummer te bereiken zijn.

0900 Elektricien is 24 uur per dag bereikbaar. Onze elektrotechnici zijn gekwalificeerd voor het werken met elektra. Zij voeren klussen uit die voor de gemiddelde doe-het-zelver te gevaarlijk zijn, zoals het vervangen van een groepenkast, het aanleggen van een nieuw elektriciteitsnetwerk of het oplossen van terugkerende kortsluiting. Neem geen risico met uw eigen huis, en schakel een vakman in die weet wat hij doet, via ons netwerk 0900 Elektricien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*