Turbo houtkachel

Nu op stookkosten bezuinigen

MIDDELAAR – In deze tijden van bezuinigen is er een aangenaam alternatief voor het verwarmen van een woning en/of het bereiden van een warme maaltijd. Een Turbo houtkachel is uitgerust met een turbo luchttoevoer-systeem dat voor een hoger rendement en langere brandtijd zorgt. Deze Turbo houtkachels zorgen voor een aangename, gezellige warmte in huis. Daarnaast kan er ook op worden gekookt en geleverd met een oven kunnen er ook brood, cake of ovenschotels worden bereid.

De werking van een Turbo houtkachel
Een Turbo houtkachel heeft een andere manier van hout verbranden dan de normale houtkachel. In een gewone brandende houtkachel brandt al het hout tegelijk op en blijft er een aanzienlijke hoeveelheid verbrandingsafval achter. In een Turbokachel wordt er zuurstof door de Turbobuis omlaag gezogen en vindt er onderin de kachel een optimale verbranding plaats, die niet alleen zeer weinig restafval achterlaat, maar ook een veel hoger rendement oplevert. Het hogerop gelegen hout zakt langzaam naar beneden en eenmaal daar aangekomen, wordt het nagenoeg volledig verbrandt. U hoeft dus minder vaak hout bij te vullen en zelden uw kachel te reinigen. De Turbokachels zijn zeer eenvoudig te bedienen d.m.v. 2 kleppen. U kunt met een kleiner model Turbokachel een veel grotere ruimte verwarmen dan met een klassieke houtkachel. Vaak schelen ze de helft in omvang met een gewone houtkachel, maar leveren dezelfde warmteprestatie. Ook als u kijkt naar warmteopbrengst en prijs bent u met een Turbokachel veel voordeliger uit.

De voordelen van een Turbo houtkachel
Enkele voordelen van een Turbo houtkachel zijn o.a.:
– de kachel mag gestookt worden met alle soorten hout, karton, papier enz.
– ook briketten kunnen in de Turbo houtkachel gestookt worden
– nagenoeg een volledige verbranding, dus condensatie en pek- en teervorming zijn minimaal
– kachel van klein formaat met een hoog verwarmingsvermogen
– kan continu doorbranden
– makkelijk te vullen aan de bovenkant, voor kleine en (zeer) grote houtblokken
– geen enkel gevaar van gasophoping

De warmte is regelbaar bij een Turbo houtkachel
De warmte van de Turbo houtkachel is goed regelbaar door de twee kleppen op de bovenplaat. De eerste klep bedient de aanzuigbuis (Turbo) en regelt de verbranding. In de open stand is er een maximale luchttoevoer en intensieve verbranding. In de gesloten stand is er geen luchttoevoer, waardoor de kachel zacht en continu brandt. U kunt tussen deze twee standen variëren. De tweede klep dient voor de luchttoevoer bij het aansteken van de kachel. Na ongeveer 15 minuten kan deze klep dicht.

Nog niet (helemaal) overtuigd?
Bent u nog niet overtuigd en wilt u meer informatie over deze Turbo houtkachels? Dat kan. Voor modellen en uitvoeringen van Turbo houtkachels kunt u rustig rondkijken op de website van De Zomereik. Hier vindt u een overzichtelijk aanbod van de diverse Turbo houtkachels die verkrijgbaar zijn. Wilt u ook gaan koken op hout, dan vindt u hier ook de diverse modellen Turbo kookkachels. Ook voor alle verdere aanverwante artikelen, zoals haardplaten, vloerplaten en kachelpijpen, is er een groot aanbod in diverse stijlen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*