Verkeersveiligheid begint bij jezelf

Wanneer het gaat om de verkeersveiligheid is een vaak gehoorde uitdrukking, verkeersveiligheid begint bij jezelf. Om deze kreet extra te benadrukken zijn er een aantal zaken. Men kan deze goed gebruiken om bewust te worden over de verkeersveiligheid op de weg. Als verkeersdeelnemer bepaald het verkeers meubilair, de staat van de weg en zaken als de aanwezigheid van stoplichten en een meshtrack, voor een deel de verkeersveiligheid. Een groot deel van de verkeersveiligheid wordt door de deelnemers zelf bepaald.

Een belangrijk gegeven is dat men vooraf rustig de tijd neemt om de route uit te stippelen. Daarbij geldt natuurlijk dat de kortste route niet de belangrijkste factor moet zijn, waarop men eigenlijk moet letten is de veiligste route. Het vermijden van drukke en lastige tijdstippen gedurende de dag zoals het spitsuur is een andere factor.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*