Voorkom narigheden bij keukenkasten

Alvorens keukenkasten te plaatsen is een stevige draagstructuur van essentieel belang. Is dat niet het geval dan zal de keukenkast bodem buigen of ongelijk worden. Het is bij de meeste keukens zo, dat het gewicht van de zijwanden van de keukenkast op het beneden gedeelte van de kast of de bodem rust. Hebben we keukenkasten die op pootjes rusten dan zal het gewicht van de keukenkast op de zijkanten rusten, hierdoor is het gewicht ongelijk verdeeld, met als gevolg een bodem die buigt, keukenkastdeuren die niet recht hangen, waardoor de kasten niet goed sluiten en gaan beschadigen.

Om al deze narigheden bij een pas aangeschafte keuken te voorkomen is het zeer belangrijk dat de keukasten op een stevig draagstructuur rusten. Zo is het gewicht gelijkmatig verdeeld en voorkom je onnodig narigheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*