Wanneer is het koopzondag in uw gemeente?

Koopzondagen zijn erg in opkomst. Waar het vroeger echt niet kon dat er op zondag winkels open waren, is er langzaam een trend aan het ontstaan in Nederland waarbij steeds meer winkels ook op zondag gewoon open zijn. Er moet nu eenmaal ook in het weekend geld verdiend worden en als mensen graag willen winkelen op zondag dan moet dat gewoon kunnen, vinden de meeste winkeliers. In veel gemeentes komt het echter nog voor dat de koopzondag nog niet toegestaan is, omdat er veel regels aan gebonden zijn. Oorspronkelijk waren er vooral religieuze redenen achter het niet toestaan van een koopzondag, omdat zondag nu eenmaal een rustdag zou moeten zijn. Tegenwoordig lijken er echter ook andere redenen te zijn om de koopzondag niet toe te staan. Voor kleine winkels kan een koopzondag namelijk veel kosten met zich meebrengen in verband met het inhuren van duur personeel.

Wanneer het bij u in de gemeente koopzondag is, dat is afhankelijk van de regels van de gemeente. Er zijn in Nederland nog steeds een hoop gemeentes die de koopzondag helemaal nog niet toestaan, al komt hier nog wel verandering in. Veel gemeentes hebben wel een koopzondag, maar hanteren op deze dag andere openingstijden dan normale dagen, bijvoorbeeld slechts van 12 tot 5. Grotere gemeentes, zoals Rotterdam, Amsterdam en Den Haag hebben bijna elke zondag koopzondag, omdat er veel vraag naar open winkels is in het weekend. Het hangt volledig af van de winkels in uw gemeente en van de regels van de gemeente zelf wanneer er bij u in de gemeente koopzondag is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*