Business Intelligence: Moeilijk of gemakkelijk?

Of men Business Intelligence als moeilijk of gemakkelijk ervaart, verschilt per persoon en per organisatie. Een van de belangrijkste aspecten is het managen van de verwachtingen. Momenteel lees je veel over het Business Intelligence Competence Center. Business Intelligence CC kan een belangrijke bijdrage leveren aan het managen van de verwachting.

De grootste uitdaging bij Business Intelligence zit in het feit dat het zich afspeelt op het snijvlak van ICT en de business. Naast de ICT-uitdaging is er ook de organisatie-uitdaging. Technische uitdagingen kunnen (meestal) door specialisten worden opgelost. Maar hoe vertaalt u het bedrijfsproces naar de ICT ’er die de techniek erachter moet verzorgen. En nog belangrijker, hoe vertaalt u die techniek vervolgens weer terug naar de gebruiker?

BI Niets iets wat u er ‘even naast doet’
Business Intelligence is niet iets dat u er ‘even naast’ doet. Toch is dit wel de manier waarop het vaak gedaan wordt. Dit resulteert dan vaak in een soort reporting, waarmee BI te kort wordt gedaan. Business Intelligence software hoort thuis op hetzelfde niveau als ERP of CRM. Wie Business Intelligence echt serieus neemt, begrijpt dat het aandacht vereist. Anders is de kans erg klein dat het succesvol wordt. Dat hoeft niet erg te zijn, zolang het maar overeenkomt met de verwachting die u er op voorhand van had.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*