Enlogic werpt zich in de strijd tegen de groeiende energieproblemen van datacenters

, ,

Nieuw in de markt met slimme PDU´s

Datacenters staan voor een energiecrisis, nu de energiekosten blijven stijgen, nieuwe wet- en regelgeving tegen CO2-emissie op komst is, en de complexiteit van IT-omgevingen alsmaar toeneemt. Nu het energiebeheer belangrijker wordt dan ooit, introduceert Enlogic daarom een reeks intelligente Power Distribution Units (PDU´s) die het energieverbruik meten en bewaken en met sensoren die de omgevings-omstandigheden van kritieke IT-omgevingen bewaken.

De jonge onderneming Enlogic introduceert zichzelf in de markt met deze intelligente PDU´s, die het positioneert als ´de essentiële componenten voor datacenters in hun strijd tegen energieverspilling´.

Hersens
Enlogic’s slimme energieverbruik metende en bewakende  PDU´s fungeren als de hersens van het serverrack, in combinatie met omgevingssensoren die de omstandigheden in het datacenter voortdurend bewaken op bijvoorbeeld overbelasting van de elektrische circuits en die behoeden voor het gevaar van doorbranden van de bedrading, of welke risico´s dan ook die kritieke IT-faciliteiten kunnen bedreigen. De Enlogic PDU´s vormen een klein maar vitaal onderdeel van de energievoorziening, en leveren datacenter- en facilitymanagers de alomvattende informatie die ze nodig hebben om de energievoorziening binnen het serverrack efficiënt te benutten. Dit ondersteunt hen bij de capaciteitsplanning, helpt de uptime te verhogen, zorgt voor het meten van de effectiviteit van het energieverbruik (PUE, power usage effectiveness) en ondersteunt hun duurzaamheidsprogramma´s en groene initiatieven.

Omwenteling
Enlogic is opgericht in maart 2011 door een ervaren management team dat zich helemaal wilde toewijden aan de noodzakelijke verbeteringen in de PDU-markt om de reële problemen van klanten met hun energievoorziening te verhelpen. Enlogic is uiterst ambitieus te werk gegaan en heeft veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Het management is ervan overtuigd dat de onderneming in staat is wereldwijd grote veranderingen teweeg te brengen in het energiebeheer en –verbruik van datacenters.

Blijvende groei
Paul Inett, vice-president van Enlogic, zegt: ”Wet- en regelgeving zoals de EU-richtijn voor Energy using Products (EuP) en de UK Carbon Reduction Commitment (CRC) vergroten de druk op datacenter-beheerders om het energieverbruik en de kooldioxide-uitstoot van de IT‑faciliteiten snel te verminderen. Dergelijke veranderingen vinden op rack-niveau plaats, daarom is de keuze voor de juiste PDU essentieel om deze energiebeheerproblemen het hoofd te bieden. Enlogic heeft er alle vertrouwen in dat het de geavanceerde technologie en expertise in huis heeft om de bedrijfstak voor de dreigende energiecrisis te behoeden en dat we de juiste middelen bieden waarmee datacenters blijvend kunnen groeien.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*