Info omtrent bouwkavel te koop

Geregeld komt men borden tegen met informatie zoals: bouwkavel te koop. Ook op het internet komt men vaak reclame of advertenties tegen zoals kasteel te koop of boerderij te koop.

Handig om te weten als koper van een stuk grond en de zekerheid om een financiële stabiele toekomst te kunnen beleven zijn een aantal zaken noodzakelijk. Experts in Rotterdam en omgeving geven aan dat de gemiddelde prijs van grond in het jaar 2004 rond de tweehonderd en veertig euro per vierkante meter lag. Dit bedrag was exclusief belasting. In dezelfde periode was de prijs in Zuid-Holland rond de 500 euro per vierkante meter. In Groningen lagen de grondprijzen tussen de dertig en tweehonderd en zeventig euro per vierkante meter.
Dit zijn niet de minste kosten. Men hoort naast de marktwaarde rekening te houden met andere kavel gebonden kosten. De overdrachtsbelasting is daar een van. Op de koop van een stuk grond komen ook nog eens de kosten voor de eigendomsakte, waarvoor de notaris 1,5 tot 2% van de grondkosten vraagt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*