Ondernemers stellen vertrouwen in EHBOdoos.nl Crowdfunding

Zeven ondernemers zijn de eerste deelnemers in het crowdfunding-initiatief van EHBOdoos.nl. “Deze ondernemers geven een signaal van vertrouwen af. Dat signaal is belangrijker dan het geld”, aldus Peter Klink van EHBOdoos.nl op de bijeenkomst waar de deelnemers hun handtekening zetten onder de deelnameovereenkomst.

Feestelijke stemming

De ondernemers kwamen in een feestelijke stemming bijeen op het kantoor van Meeuwsen Ten Hoopen Accountants in Zeist, die zorg droeg voor de tekst van de overeenkomst. “Hiermee bewijzen we de kracht van netwerken”, zeiden Peter Klink en Liesbeth Pak, die de deelnemers vonden in de mkb-netwerken van de Open Coffees in Utrecht en omgeving.
Met crowdfunding halen ondernemers geld op tegen een lager rentetarief dan de bank rekent. Deelnemers hebben het voordeel dat zij een hogere rente krijgen dan op een spaarrekening. EHBOdoos.nl verstrekt certificaten van deelname à €250, met een maximum van vier per deelnemer. De rente bedraagt 5 procent per jaar, de looptijd is drie jaar.

Groot netwerk

Met het maximum van vier certificaten per deelnemer wordt bereikt dat een groot aantal ondernemers kan deelnemen voordat het nagestreefde bedrag van €25.000 is bereikt. Zo komt een groot netwerk tot stand. En dat is precies de bedoeling van Peter Klink en Liesbeth Pak. Zij willen dat het netwerk meer bieden dan alleen de hoge rente.
“Wij gaan de deelnemers vermelden op onze Facebookpagina. Op allerlei andere manieren zullen we de deelnemers exposure bieden”, benadrukte Peter Klink bij de ondertekening van de certificaten. “Zo wordt crowdfunding een marketingmiddel.”

Streepje voor

Daarnaast hebben de deelnemers een streepje voor bij het verstrekken van opdrachten door EHBOdoos.nl. Een van de deelnemers plukt daar al de vruchten van: Henk-Jan Geel van Brightmindmedia verzorgt de Facebookpagina voor EHBOdoos.nl. Peter Klink en Liesbeth Pak rekenen erop dat de deelnemers elkaar beter leren kennen, waardoor het onderlinge zakendoen wordt vergemakkelijkt.

Mediation

Vertrouwen – daar gaat het allemaal om. Om dat extra te benadrukken is in de overeenkomst een passage opgenomen over mediation. Bij een onverhoopt conflict zijn partijen, als ze er onderling niet uitkomen, verplicht zich te wenden tot een mediator. Dat heeft het voordeel dat een omslachtige rechtsgang zo lang mogelijk wordt voorkomen. Het idee om die passage op te nemen komt overigens van deelnemer Arie Nennie.
Jan Rijken, vestigingsdirecteur van Meeuwsen ten Hoopen, vertelde dat de belangstelling voor crowdfunding sterk toeneemt. De deelnameovereenkomst die het kantoor opstelde kan als voorbeeld dienen voor andere initiatieven.

Een toast op het crowdfunding initiatief van EHBOdoos.nl:

Machiel van Duijn www.touchofheart.nl, Jan Rijken, vestigingsdirecteurMeeuwsen ten Hoopen , Henk-Jan Geelwww.brightmindmedia.nl, Arjo van der Gaag www.vandecontent.nl, Peter van Deutekom www.time-it.org, Liesbeth Pak www.ehbodoos.nl, Hans DémoedProfessioneel Netwerken Nederland, Arie Nennie www.nenniemediation.nl,Peter Klink www.ehbodoos.nl en Richard van Dijk www.statenassurantien.nl.

Tekst: Arjo van der Gaag – Vandecontent.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*