Opslagruimte zorgt voor bied-koorts in Amerika

, ,

Opslagruimte zorgt voor bied-koorts in Amerika

Opslagruimte veiling

Het huren van opslagruimte is in trek bij zowel particulieren als bedrijven. Er zijn in Nederland vele aanbieders op het gebied van selfstorage, waaronder Opslagruimte Lokaal en ALLSAFE, waar de te huren opslagboxen dag en nacht beveiligd en eventueel verwarmd kunnen worden. Voor een vast bedrag per maand worden boxen in allerlei soorten en maten aangeboden.

Van selecte groep kopers tot veiling

Het idee van te huren opslagruimten is alweer een tijd geleden over komen waaien uit de Verenigde Staten, waar ze door de financiële crisis een nieuwe manier van werken hebben aangenomen, want wat gebeurt er als de huurder van een opslagbox de huur opeens niet meer betaald?

Tot voor kort werd de inhoud van een opslagbox bij het uitblijven van betaling weggeven aan een kringloopwinkel of onderhands verkocht aan een kleine groep belangstellenden. Voor verhuurbedrijven van opslagruimten had dit als gevolg dat zij een flink verlies moesten nemen. Het resultaat daarvan was dat veel bedrijven besloten om volgens een nieuw model te werken. Dat nieuwe model houdt in dat wanneer de huur voor langere tijd niet wordt betaald, de inhoud van de opslagboxen via een openbare veiling wordt verkocht. In Amerika is dit inmiddels aan de orde van de dag en sommigen hebben er zelfs hun broodwinning van gemaakt.

Verborgen schatten

Populaire televisieprogramma’s als Storage Wars en Auction Hunters hebben er onder andere voor gezorgd dat de bied-koorts in Amerika hoog is opgelopen. Het bieden op de inhoud van een opslagbox kan volgens deze programma’s namelijk een spannende aangelegenheid zijn. Een groeiend aantal inwoners van Oklahoma beaamd dit. Zij zien de boxen als verborgen schatten die soms wel duizenden dollars waard zijn.

“Het is leuk, het is een gok”, zegt een nerveuze geïnteresseerde die voordat de veilig begint nog snel even een kijkje in een opslagbox neemt. Kort daarna begint het bieden, waarbij degene die het meeste over heeft voor de inhoud alles mee naar huis mag nemen. De ene keer is de inhoud erg waardevol, terwijl men op andere momenten de hand beter op de knip had kunnen houden.

Gelukkig kunnen we in Nederland bij de meeste verhuurbedrijven nog gewoon opslagruimte huren, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken dat iemand anders er straks vandoor gaat met jouw inboedel.

Bron: http://www.opslagruimte-nieuws.nl/bieden-op-opslagboxen-steeds-populairder.html

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*