Prijzen voor vertalen

Jaarlijks worden er door het letterfonds vertaalprijzen uitgereikt aan mensen die heel actief zijn op het gebied van vertalen. Het gaat om literaire, alsook filosofische vertalingen uit andere talen in het Nederlands. De vertaalprijs heeft een waarde van ruim tienduizend euro. De genomineerden voor een vertaalprijs zijn in verschillende categorieën. De uitreiking van de vertaalprijs is dit jaar in Amsterdam tijdens de literaire vertaaldagen, rondom medio december.

Een van de genomineerde vertalers vertaalt Duits filosofisch werk, is een veelzijdige vertaler als het gaat om vertalingen van het Nederlands naar het Engels. Literaire vertalingen is zijn specialiteit.

De andere genomineerde vertaler vertaalt al tientallen jaren Chinees literatuur in het Nederlands. Daarnaast is deze vertaler ook nog meerzijdig, hij is actief als interview en recensies schrijver van een populaire nationale krant in Nederland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*