Smeermiddelvrijheid in miniformaat

igus presenteert verdere uitbreidingen van de Drylin T-familie. Hiertoe behoort o.a. een slede met een instelbare lagerspeling voor maat 12 en de volledig nieuwe maat 07 als kleinste variant in de Drylin T-bouwdoos voor lineaire techniek.

De Drylin T-miniatuurgeleidingen zijn net als de meeste lineaire systemen met een omlopende kogelgeleiding geschikt voor toepassingen waarbij weinig montageruimte beschikbaar is. Verder zijn ze geschikt binnen toepassingen waar smeermiddelen en rolgeluiden van op kogels gelagerde alternatieven ongewenst zijn. Net als alle andere Drylin T-uitvoeringen zijn ook de nieuwe componenten gebaseerd op de beproefde combinatie van een hard geanodiseerde aluminium geleiderail, een slede van zink-gietwerk en glij-elementen van iglidur hoogrendementspolymeren.

Lagerspeling variabel instelbaar
De nieuwe miniatuurslede kan worden besteld als alternatief voor de standaardslede van de bouwserie Drylin TW-04-12. Met behulp van een schroevendraaier kan de lagerspeling met een paar slagen variabel worden aangepast. Op deze wijze krijgen gebruikers de kans om voordelig en tegelijkertijd accuraat lineaire positionerings- of transporttaken op te lossen.
Omdat de miniatuurslede van zink-gietwerk bovendien tegen corrosie beschermd is door middel van KTL-coating, blijft de instelbaarheid van de speling ook na langdurig gebruik in een ruwe omgeving gewaarborgd. Een extra gebruiksvoordeel voor situaties waarin lasten niet vollledig vrij beweeglijk mogen zijn, is de voorspanning die dankzij de instelbare speling kan worden gerealiseerd.

De kleinste grootte: Drylin TK-04-07
Met 8 mm bouwhoogte en 17 mm sledebreedte biedt de nieuwe bouwmaat 07 maximale plaatsbesparing. Vooral bij beperkte montageruimten biedt de Drylin TK-04-07 de gebruiker ook op kleine schaal de voordelen van de smeermiddelvrije, lineaire techniek.

Ideaal voor de meet- en de medische techniek
Drylin T-miniatuurgeleidingen zijn niet alleen geschikt voor de plaatsbesparende toepassing op het gebied van meet- en medische techniek en laboratoriumapparatuur, maar ook op het gebied van camera- en veiligheidstechniek.

Elcee Holland B.V. is al meer dan 30 jaar de specialist op het gebied van glijlagers en u vindt bij ons het grootste assortiment glijlagers binnen de Benelux. Inspelend op de behoefte van de markt zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe producten. Daardoor kunnen we u een groot leveringsprogramma bieden dat continu wordt uitgebreid. Het sleutelwoord hierbij is ‘zelfsmerend’. Wij bieden u glijlagers voor praktisch iedere oplossing. Voor meer informatie: www.elcee.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*