Verwachting zorgpremies 2013 onjuist!

Al een aantal zorgverzekeraars hebben hun zorgpremie voor 2013 bekend gemaakt. Niets onverwachts aangezien het merendeel van deze groep altijd de eersten zijn. Opmerkelijk is dat tot nu toe alle zorgverzekeraars geen prijsverhoging hebben doorgevoerd voor 2013 maar dat de premie gelijk zal blijven aan 2012 of dat er zelfs sprake is van een lichte daling.

Univé geeft korting aan nieuwe klanten
Één van de zorgverzekeraars die een daling heeft aangegeven is Univé. Alle zorgverzekeraars mogen de consumenten een maximale korting van 10 % geven op de verzekering. De zorgverzekeraar Univé maakt hier gelijk gebruik van, nieuwe klanten ontvangen de maximale korting van 10 %. De premie van Univé zal voor nieuwe klanten uitkomen op € 97,15 per maand. De basisverzekering voor bestaande klanten gaat dalen met € 3,60 op jaarbasis. De premie zal dan uitkomen op € 107,95 per maand.

Zorgpremie overige zorgverzekeraars
Er zijn meer zorgverzekeraars die de premie voor 2013 bekend hebben gemaakt. De premies van zorgverzekeraars Agis, Zilveren Kruis Achmea en Interpolis blijven ongewijzigd in 2013. De premie van Agis zal € 1299 per jaar blijven en de premie van Interpolis zal € 1317 per jaar blijven. Avéro Achmea gaat de premie verlagen van € 1317,96 naar € 1311 per jaar. De Menzis gaat de premie met € 6 verlagen op jaarbasis, dit zal € 1272 per jaar worden.

Bekendmaking andere zorgverzekeraars
Deze week worden alle zorgpremies voor de zorgverzekering 2013 bekendgemaakt. Over het algemeen kunnen we veronderstellen dat de andere zorgverzekeraars het voorbeeld zullen volgen van hun voorgangers. Het lijkt er dus op dat er geen premieverhogingen worden doorgevoerd in 2013. Wilt u een overzicht van alle premies voor 2013 ga dan naar de volgende website

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*