Zorgkosten stijgen in 2013 met € 123

, , ,

In 2013 gaat een gezin gemiddeld zo’n € 123 meer aan zorgkosten betalen. Dit blijkt uit een onderzoek van Verzekeringssite.nl. Hierbij is gekeken naar de premies van populaire pakketten van de 5 grootste zorgverzekeraars.

Basis- en aanvullende zorgverzekering

De premies voor de basisverzekeringen stijgen niet tot nauwelijks. Bij de aanvullende verzekeringen is een lichte stijging van het maandbedrag te zien. Consumenten betalen in 2013 veel meer eigen risico. Het eigen risico stijgt naar € 350 per jaar, dit is voor een gezin een gemiddelde verhoging van € 122 per jaar.

Geen verhoging bij CZ

Naast de al bekende premies van de grote zorgverzekeraars heeft CZ haar premies voor 2013 bekendgemaakt. De basispremie daalt van € 107,80 naar € 105,60 per maand. De reden voor de daling is volgens CZ de winst die in 2012 is gemaakt. Deze winst wordt in 2013 teruggegeven aan de klant. Ook de prijs van aanvullende verzekeringen wordt door CZ niet verhoogd.

Compensatie lage inkomens

De verhoging van het eigen risico wordt gecompenseerd voor de lage inkomens. Iedereen minder dan het wettelijk minimum inkomen verdient, krijgt € 115 per jaar extra via de zorgtoeslag.

Vergelijken loont

Ook voor de zorgverzekering 2013 loont het om te vergelijken. Vanaf nu kunt u uw gegevens in de vergelijker invullen, vergelijken en besparen. In de vergelijker zijn de grootste zorgverzekeraars meegenomen. We verwachten dat komende week alle premies bekend zullen zijn. Dit leest u uiteraard terug op onze website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*