Bûter, Brea en Griene Tsiis verovert Dokkum

, , ,

Iedereen kent de beroemde uitspraak van Grutte Pier, een verzetsstrijder die dit gezegde gebruikte om te onderscheiden wie de Friezen waren en wie de Hollanders. Het begrip ‘Griene Tsiis’ is dus al heel oud en wordt sinds januari dit jaar weer gemaakt op ‘De Heidepleats’ in St.Nicolaasga.

Toen wij deze zomer de Zuivelhoeve Dokkum openden kwamen we in contact met de kaasmakers van ‘De Heidepleats’ en waren we heel benieuwd wat voor kaas deze Griene Tsiis zou zijn. Het is een rauwmelkse boerenkaas waarin het kruid peterselie is verwerkt en karwijzaad is toegevoegd.  Het resultaat is een romige volle kaas met een bijzonder frisse smaak.

Wij willen deze kaas ook graag in Dokkum in de winkel omdat het een stukje historie naar boven brengt en het een heerlijke kaas is. We hebben dan ook de kaasmakers uitgenodigd om 14 december naar ons toe te komen om deze  bijzondere kaas u te presenteren. Natuurlijk kunt u de Griene Tsiis proeven en is de Bûter en de Brea ook te verkrijgen.

Kom dus 14 december vanaf 14.00 uur naar de Zuivelhoeve Dokkum, hoogstraat 23, voor een  ‘oprjocht stikje Griene Tsiis’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*