´Samen naar ´t Koggeschip´: Actie wijst ouders op de waarde van de basisschool in de eigen buurt

Ouders in Amsterdam Nieuw-West zijn de actie Samen naar ´t Koggeschip begonnen om hun brede basisschool ´t Koggeschip aan te bevelen bij buurtgenoten. ´Kwalitatief hoogwaardig basisonderwijs vind je gezellig om de hoek´, is de boodschap. De actie is al door veel ouders enthousiast ontvangen, zegt initiatiefnemer Tamara Seur.

Kinderen moeten gewoon gezellig naar de hartstikke goede basisschool in hun eigen buurt. Lekker lopen, rennen en fietsen naar school. Samen leren. En na schooltijd een balletje trappen of slingeren aan het klimrek met je klasgenoten die ook je vriendjes-om-de-hoek zijn.

Initiatiefnemer Tamara Seur is ouder van een kind op ´t Koggeschip: ´Wij zijn in Slotermeer komen wonen omdat wij het een leuke buurt vinden: kleurrijk en levendig. Voor ons was het niet meer dan vanzelfsprekend dat onze dochter hier naar school zou gaan. Makkelijk voor ons en gezellig voor haar als vriendjes en vriendinnetjes dichtbij wonen. Toch was het zoeken naar een school waar we ons thuis voelden. Maar toen we een rondleiding kregen op ’t Koggeschip wisten we: we hebben onze plek gevonden. Het draait hier echt om de leerling, ieder op zijn eigen niveau. Aandacht voor kinderen die iets meer kunnen én voor leerlingen die iets meer nodig hebben. En niet te vergeten: een echte Amsterdamse kleurrijke school. Met Samen naar ’t Koggeschip hopen we dat meer ouders kiezen voor deze leuke school om de hoek.´

Kwaliteit van onderwijs
Directeur ´Meester Peter´ van der Spek van brede school ´t Koggeschip is blij met het initiatief van de actieve ouders. ´Wij mogen in onze handen knijpen met zulke betrokken en bevlogen ouders. Zij zorgen ervoor dat de kwaliteit van onze mooie school in de buurt wordt gezien en doorverteld. ´t Koggeschip biedt hoogwaardig onderwijs en wij geven alle kinderen het onderwijs dat juist bij hen past. We halen eruit wat erin zit, bij hoogvliegers, laagvliegers en bij middenmoters. We voelen ons hierbij extra gesteund door de ouders die ´t Koggeschip zo warm aanbevelen.´

Tamara Seur: ´Als brede basisschool biedt ´t Koggeschip veel extra’s. Sport en muziek, op school én na school. Of bijvoorbeeld Engelse les. Onze kinderen spreken ook in hun vrije tijd met elkaar af. Naar school brengen is gewoon gezellig. En we kunnen elkaars kinderen opvangen als dat eens zo uitkomt. We hopen dat nog meer ouders ´t Koggeschip weten te vinden.´

Oudergemeenschap
Samen naar ´t Koggeschip is het initiatief van betrokken ouders om meer mensen enthousiast te maken voor deze kleurrijke brede school. Met name ouders van baby’s en peuters nodigen ze uit om eens kennis te maken, er is inmiddels een groep ouders die hun dreumes samen gaat inschrijven op school. Daarnaast houden zo’n honderd ouders elkaar via Facebook, Twitter en e-mail (samennaartkoggeschip@gmail.com) op de hoogte van activiteiten van Samen naar´t Koggeschip en in Amsterdam Nieuw-West. Recent presenteerden ze een nieuwe website (Samennaartkoggeschip.nl), poster en folder die bij ´t Koggeschip en tientallen buurtwinkels hangen en liggen.

´t Koggeschip
Basisschool ´t Koggeschip is ´een brede school voor jong talent´. Brede scholen combineren onderwijs met naschoolse opvang, zorg, welzijn, sport en cultuur. Er zijn vakdocenten voor gym, muziek, tekenen en beeldende vorming. Daarnaast zijn er naschoolse activiteiten zoals sport, muziek en ballet. Meer informatie biedt tKoggeschip.nl, of via info@tkoggeschip.nl of (020) 506 19 80.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*